A treia parte a Canonului cel Mare la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală

833

Partea a treia a Canonului cel Mare a fost săvârşită în seara zilei de 9 martie 2022 la Catedrala „Nașterea Domnului” din capitală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și slujitorii sfântului locaș.

Acest avânt duhovnicesc este o bună dovadă a faptului că semenii noștri au o atitudine foarte profundă față de această perioadă premergătoare Paștilor și prin pilda lor înlătură formalismul și superficialitatea spirituală, angajându-se hotărât în lupta duhovnicească, crucială pentru dobândirea veșniciei.

Pe această cale, invităm toți credincioșii să ia parte la toate slujbele rânduite în Postul cel Mare, să ia aminte la modul de trai și comportament caracteristic perioadei, să se spovedească și să se împărtășească cu Sfintele Taine, pentru a primi binecuvântarea Atotputernicului Dumnezeu.

„În Canon sunt luate toate pildele vieții noastre și ne sunt înfățișate. Fiecare în smerenia sa, în colțul sufletului său confruntându-se cu învățăturile care sunt în Canon vede unde este. Se smerește pe sine, se pocăiește, merge și mărturisește toate păcate pe care nu le-a mărturisit”.

„Dreapta credință și trăirea ei, Ortodoxia, nu este ușor de realizat, nu este ușor de împlinit. Trebuie hotărâre, credință tare şi efort”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
662

În Duminica după Naşterea Domnului PS Siluan a liturghisit la Mănăstirea Curchi

În Duminica după Nașterea Domnului Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi. Evanghelia din această Duminică îl prezintă pe Mântuitorul Hristos, ca pe un pribeag, nevoit să plece cu familia în Egipt, […]