În fiecare biserică și capelă din penitenciare se va înființă o bibliotecă de carte ortodoxă

117

„Deși îmi e îngrădită libertatea fizică prin zidurile închisorii de legile omenești, în schimb, Dumnezeu mi-a dăruit libertatea sufletului prin trăirea iubirii.” (Valeriu Gafencu)

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, în fiecare biserică și capelă din penitenciare se va înființă o bibliotecă de carte ortodoxă.

Astfel, cu stăruință prot. Nicolae Andrieș, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, în penitenciarul nr. 15 Cricova a fost deschisă prima bibliotecă de acest fel.

Deschiderea bibliotecilor de carte ortodoxă urmează în toate penitenciarele din țară. Dacă acești oameni din penitenciare vor căuta pe Dumnezeu și se vor îndrepta în fața Lui, cu siguranță se vor îndrepta și în fața oamenilor.

Ne adresăm celor care aveți cărți duhovnicești (literatură ortodoxă) pe care le-ați citit deja și stau în biblioteca voastră, le puteți oferi în dar celor aflați după gratii.

Vă rugăm să transmiteţi cărţile în perioada 15 aprilie-15 mai pe adresa: biserica „Sf. Nicolae” din Cricova, str. Chișinăului 65, sau să ne apelați la nr. 060053420.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
145

Biserica Universității de Stat din Moldova a găzduit lansarea cărţii „Psaltirea Maicii Domnului în versuri”

Biserica Întâmpinarea Domnului a Universității de Stat din Moldova a găzduit, ieri, lansarea cărţii „Psaltirea Maicii Domnului în versuri”, volum semnat de Alexandra Tkacenko-Nagnibeda. Moderatorul evenimentului a fost părintele Octavian Moșin, parohul bisericii USM, conferențiar universitar, doctor în istorie. La lansare au participat slujitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova, participanți ai Societății Culturale „Apollon”, ai […]


Foto