Stareţa Mănăstirii Vladimireşti a trecut la Domnul

1365

Stavrofora Daniela Nedelcu, stareţa mănăstirii Vladimireşti, a trecut la cele veşnice în data de 1 februarie, la vârsta de 91 de ani.

„În pacea, liniștea rugăciunii și a responsabilității pentru binele obștii mănăstirii, la vârsta de 91 de ani se îndreaptă spre Dumnezeu pe Care L-a slujit cu credință și devotament din tinerețe, trecând prin suferințele desființării mănăstirii, pe care le-a asumat creștinește, lucrând ca pictor la pictarea multor biserici din Eparhia Dunării de Jos și din țară”, a transmis conducerea mănăstirii.

Monahia Daniela Nedelcu a fost numită stareţă a aşezământului monahal în toamna anului 2005, fiind aşezată în această demnitate la 16 aprilie 2006.

Stavrofora Daniela Nedelcu a fost mărturisitoare în temnițele comuniste, fiind întemniţată peste 4 ani la Mislea împreună cu monahia Zorica Lațcu.

A suportat cu demnitate suferințele temniței de la Mislea, iar din anul 1990 a contribuit la reașezarea rosturilor mănăstirii, prin rectitorirea bisericii mari şi a paraclisului de iarnă, a corpurilor de chilii, a anexelor mănăstireşti, sprijinind reînceperea funcţionării atelierelor de pictură, sculptură, croitorie, broderie ş.a., menţionează obştea de la Vladimireşti.

Mănăstirea Vladimireşti

Mănăstirea a fost înfiinţată în anul 1938, construcţia bisericii încheindu-se în anul 1943. În data de 15 august a aceluiaşi an biserica a fost sfinţită de Arhiereul vicar Ilarion Băcăoanul, delegatul Episcopului Lucian al Episcopiei Romanului. În împrejurările anilor grei de suferinţă pentru tot neamul românesc, mănăstirea a fost desfiinţată în anul 1956.

În condiţiile de libertate, începând cu anul 1990 mănăstirea a manastirea vladimiresti

fost reînfiinţată cu binecuvântarea Arhiepiscopiului Antim Nica, prin hotărârea Sfântului Sinod nr.3416/1990.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
941

Biserica Ortodoxă din Moldova se roagă pentru pace, nu doar într-o singură zi, 26 ianuarie, ci o face zilnic, în cadrul fiecărei Sfintei Liturghii

Dintotdeauna am avut o profundă stimă și respect față de toate instituțiile media și reprezentanții clasei politice din R. Moldova. Însă, din păcate, declarațiile din ultima perioadă a unora dezamăgesc și ne întristează. Asemenea declarații, în primul rând, confundă în mod fățiș și intenționat adresarea făcută unei persoane publice oficiale cu una față de o […]