Stareţa Mănăstirii Vladimireşti a trecut la Domnul

467

Stavrofora Daniela Nedelcu, stareţa mănăstirii Vladimireşti, a trecut la cele veşnice în data de 1 februarie, la vârsta de 91 de ani.

„În pacea, liniștea rugăciunii și a responsabilității pentru binele obștii mănăstirii, la vârsta de 91 de ani se îndreaptă spre Dumnezeu pe Care L-a slujit cu credință și devotament din tinerețe, trecând prin suferințele desființării mănăstirii, pe care le-a asumat creștinește, lucrând ca pictor la pictarea multor biserici din Eparhia Dunării de Jos și din țară”, a transmis conducerea mănăstirii.

Monahia Daniela Nedelcu a fost numită stareţă a aşezământului monahal în toamna anului 2005, fiind aşezată în această demnitate la 16 aprilie 2006.

Stavrofora Daniela Nedelcu a fost mărturisitoare în temnițele comuniste, fiind întemniţată peste 4 ani la Mislea împreună cu monahia Zorica Lațcu.

A suportat cu demnitate suferințele temniței de la Mislea, iar din anul 1990 a contribuit la reașezarea rosturilor mănăstirii, prin rectitorirea bisericii mari şi a paraclisului de iarnă, a corpurilor de chilii, a anexelor mănăstireşti, sprijinind reînceperea funcţionării atelierelor de pictură, sculptură, croitorie, broderie ş.a., menţionează obştea de la Vladimireşti.

Mănăstirea Vladimireşti

Mănăstirea a fost înfiinţată în anul 1938, construcţia bisericii încheindu-se în anul 1943. În data de 15 august a aceluiaşi an biserica a fost sfinţită de Arhiereul vicar Ilarion Băcăoanul, delegatul Episcopului Lucian al Episcopiei Romanului. În împrejurările anilor grei de suferinţă pentru tot neamul românesc, mănăstirea a fost desfiinţată în anul 1956.

În condiţiile de libertate, începând cu anul 1990 mănăstirea a manastirea vladimiresti

fost reînfiinţată cu binecuvântarea Arhiepiscopiului Antim Nica, prin hotărârea Sfântului Sinod nr.3416/1990.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
3174

Scopul diavolului este să-l despartă pe om de nădejdea în dragostea și purtarea de grijă a lui Dumnezeu

Diavolul este vrăjmaș lui Dumnezeu și răzbunător. Vrăjmaș, când, ca unul care-L urăște pe El, pare cumva să aibă dragoste pierzătoare către noi, oamenii, convingându-ne prin modurile patimilor celor de voie prin plăcere să preferăm bunătăților veșnice pe cele vremelnice. Prin aceste patimi furând toată dorirea sufletului, ne desparte complet de dumnezeiasca dragoste, făcându-ne vrăjmași de […]