Prăjitură cu mere și scorțișoară, de post

6756

Combinația dintre mere și scorțișoară este întotdeauna una reușită, indiferent de anotimp. Pe lângă faptul că este foarte aromată și plăcută la gust, această prăjitură de post are și un aspect atractiv și o culoare brună, datorată pudrei de scorțișoară.

Ingrediente

  • 2 căni de mere rase
    • 1 cană de zahăr (preferabil brun)
    • ½ cană de ulei
    • 2 + ½ căni de făină (albă sau integrală)
    • 1 pliculeț de praf de copt
    • 2 lingurițe de scorțișoară
    • 100 g de stafide
    • opțional: 100 g de alune sau nuci
    • 1 vârf de cuțit de sare
    • sucul de la 1 portocală

Preparare

Se poate folosi o cană obișnuită, 250 ml pentru a măsura ingredientele. Tava pentru această prăjitură are diametrul de 22 x 32 cm.

Scoateți un bol, în care amestecați merele curățarea de coajă și rase pe răzătoare (aveți nevoie de circa 4-5 mere), zahărul, uleiul și sucul de portocală proaspăt stors.

În alt vas, mai mare, combinați făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Adăugați peste acestea compoziția de mere, și amestecați bine, până la omogenizare. Incorporați la final stafidele și alunele (hidratate în apă 1 oră înainte).

Compoziția astfel obținută se toarnă în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se dă la cuptorul încins, circa 35-40 de minute, sau până trece de testul cu scobitoarea.

După ce se răcește complet, se taie pătrățele sau triunghiuri, și se servește ca atare, sau ornată cu zahăr pudră, nuci sau alune măcinate.

sursa http://lataifas.ro

 


Articolul Precedent
Articolul Următor
Articole postate de același autor
2845

Părintele Constantin Necula: Diferența dintre generațiile vechi, care au făcut România independentă și Marea Unire, și generația noastră, este că aceia și-au dat sângele pe câmpuri de luptă, iar noi ne batem cu pokemonii

Părintele profesor Constantin Necula consideră că România de azi nu are o preocupare pentru a crește lideri care să fie gata, la o adică, să moară cu arma în mână pentru țara lor, iar „în fața unei provocări istorice, nu vom mai avea o reacție istorică”. Într-un interviu acordat revistei Formula As, părintele profesor Constantin […]