Prăjitură cu mere și scorțișoară, de post

6511

Combinația dintre mere și scorțișoară este întotdeauna una reușită, indiferent de anotimp. Pe lângă faptul că este foarte aromată și plăcută la gust, această prăjitură de post are și un aspect atractiv și o culoare brună, datorată pudrei de scorțișoară.

Ingrediente

  • 2 căni de mere rase
    • 1 cană de zahăr (preferabil brun)
    • ½ cană de ulei
    • 2 + ½ căni de făină (albă sau integrală)
    • 1 pliculeț de praf de copt
    • 2 lingurițe de scorțișoară
    • 100 g de stafide
    • opțional: 100 g de alune sau nuci
    • 1 vârf de cuțit de sare
    • sucul de la 1 portocală

Preparare

Se poate folosi o cană obișnuită, 250 ml pentru a măsura ingredientele. Tava pentru această prăjitură are diametrul de 22 x 32 cm.

Scoateți un bol, în care amestecați merele curățarea de coajă și rase pe răzătoare (aveți nevoie de circa 4-5 mere), zahărul, uleiul și sucul de portocală proaspăt stors.

În alt vas, mai mare, combinați făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Adăugați peste acestea compoziția de mere, și amestecați bine, până la omogenizare. Incorporați la final stafidele și alunele (hidratate în apă 1 oră înainte).

Compoziția astfel obținută se toarnă în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se dă la cuptorul încins, circa 35-40 de minute, sau până trece de testul cu scobitoarea.

După ce se răcește complet, se taie pătrățele sau triunghiuri, și se servește ca atare, sau ornată cu zahăr pudră, nuci sau alune măcinate.

sursa http://lataifas.ro

 


Articolul Precedent
Articolul Următor
Articole postate de același autor
1573

„Dacă am trăi smerit, lumea ar deveni un paradis“

În Sfânta Evanghelie se întâlnesc numeroase paradoxuri: primii vor fi ultimii, cel mai mare va fi slujitorul tuturor, cei care plâng se vor bucura, cel care moare va trăi… Paradoxul asupra căruia aş vrea să mă opresc este următorul: faptul de a păstra în mod conştient învăţături fundamentale în sufletele şi inimile noastre şi de […]