Sprijin pentru Spitalul Raional Orhei și cei afectați de pandemie din partea Vicariatului Orhei

797

Știința doctorului va înălța capul lui și înaintea celor mari va fi minunat. Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele. Au nu din lemn s-a îndulcit apa, ca să se cunoască puterea Lui? (Ecclesiasticul 38, 3-5)

Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove a vizitat vineri, 29 mai 2020 Spitalul Raional din m. Orhei. Instituției medicale i-au fost transmise două oxigenatoare, aparate care au fost procurate prin contribuția preoților din Vicariatul Orhei. La eveniment a fost prezentă  doamna Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei.

În cadrul vizitei, la Biserica cu hramul «Sfântul Mare Mucenic Pantelimon», din incinta spitalului, a fost oficiat un Tedeum pentru însănătoșirea celor bolnavi și întărirea tuturor cadrelor medicale, care luptă în prima linie cu această boală.

Episcopul Siluan a binecuvântat și încurajat personalul medical al instituției, menționând: „Vă admirăm pentru devotamentul până la jertfire de sine de care dați dovadă în aceste zile grele pentru noi toți.  Vă avem în dragostea inimii noastre pe toți acei care lucrați în condiții de surmenaj și epuizare, îngrijind numeroși pacienți cu dragoste și dăruire. Efortul pe care îl depuneți merită peste măsură mulțumirea, recunoștința și rugăciunea noastră.”

La rândul său, directorul spitalului, Andrei Stratulat a mulțumit pentru cuvintele de încurajare, pentru daruri și le-a dorit sănătate tuturor celor care au venit în sprijinul instituției.

Preoții din Vicariatului Orhei, și voluntarii din parohii care li s-au alăturat, s-au străduit să ajungă la toți acei afectați de pandemie, dar și oricare persoană care are nevoie de mângâiere, sprijin și ajutor. Totodată, cu sprijinul D-lui Plamen Milanov, preoții din vicariat au oferit 200 de pachete sociale persoanelor social-vulnerabile.

Aducem mulțumiri  dlui  Tudor Ceaicovschi și dlui Plamen Milanov pentru înfăptuirea acestor acțiuni de caritate întru sprijinul cadrelor medicale și a semenilor noștri.

Sursa: manastireacurchi.md


Articole Asemănătoare
1813

Prin faptele milei și ajutorării aproapelui să dobândim Raiul

Aproape de porțile orașului Chișinău, de câțiva ani bucură privirile creștinilor biserica de lemn cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” – un monument istoric şi arhitectural deosebit, care a rezistat secolelor și vremurilor vitregi. Enoriașii acestei biserici împreună cu preotul-paroh și-au propus să îndeplinească poruncile Evangheliei, nu numai prin cuvânt, dar și prin fapte, prin faptele […]

Articole postate de același autor
570

Duminica a 35-a după Cincizecime și pomenirea Sfântului Ierarh Grigore Teologul la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

Duminică, 7 februarie, (a 35-a duminică după Cincizecime), Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a liturghisit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Reflectând la textul evanghelic duminical, Episcopul Sorocii a subliniat credința puternică și rugăciunea stăruitoare a orbului din Ierihon, precum și mila cea mare a Mântuitorului față de cei aflați în suferință, […]


Foto