Tabăra faptelor bune la Mănăstirea Japca

801

De la începutului postului Adormirii Maicii Domnului până în preajma Schimbării la Față a Mântuitorului, Mănăstirea Japca, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, a găzduit Tabăra faptelor bune pentru 22 de copii.

O tabără neordinară, care a presupus cunoașterea vieții și nevoinței mănăstirești, copiii participând la slujbe, fiind încadrați în diverse ascultări și purtând convorbiri duhovnicești cu slujitorii și monahiile.

Tabăra a inclus și un program cultural, fiind vizitate Complexul bisericesc Cuhureștii de Sus, Casa Muzeu ”Dumitru Matcovschi” și Stejarul secular de la Cobîlea.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, au reușit să se cunoască, să deprindă diverse lucrări mănăstirești și să se apropie de cele sfinte.

Sincere mulțumiri din partea Direcției Mitropolitane, egumenei Parascheva și obștii mănăstirești pentru dragoste și grijă împărtășită cu acești copii, precum și celor care s-au implicat în buna desfășurare a taberei.


Articole postate de același autor
787

O nouă apariție editorială: „ÎNDREPTAR pentru Spovedanie alcătuit de Arhimandritul Sofian Boghiu”

Sectorul Sinodal „Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale” din cadrul Mitropoliei Moldovei anunță despre o nouă apariție editorială: ÎNDREPTAR pentru Spovedanie alcătuit de Arhimandritul Sofian Boghiu. Președintele Sectorului Sinodal „Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale”, Prot. Marin Cij ne-a comunicat că această broșură editată într-un tiraj de 1000 de exemplare conține învățături folositoare pentru pregătirea către Taina […]