Tabăra faptelor bune la Mănăstirea Japca

1194

De la începutului postului Adormirii Maicii Domnului până în preajma Schimbării la Față a Mântuitorului, Mănăstirea Japca, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, a găzduit Tabăra faptelor bune pentru 22 de copii.

O tabără neordinară, care a presupus cunoașterea vieții și nevoinței mănăstirești, copiii participând la slujbe, fiind încadrați în diverse ascultări și purtând convorbiri duhovnicești cu slujitorii și monahiile.

Tabăra a inclus și un program cultural, fiind vizitate Complexul bisericesc Cuhureștii de Sus, Casa Muzeu ”Dumitru Matcovschi” și Stejarul secular de la Cobîlea.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, au reușit să se cunoască, să deprindă diverse lucrări mănăstirești și să se apropie de cele sfinte.

Sincere mulțumiri din partea Direcției Mitropolitane, egumenei Parascheva și obștii mănăstirești pentru dragoste și grijă împărtășită cu acești copii, precum și celor care s-au implicat în buna desfășurare a taberei.


Articole postate de același autor
1153

A văzut lumina tiparului Calendarul Creștin Ortodox 2023 cu tropare și condace

Consiliul Editorial al Bisericii Ortodoxe din Moldova a publicat Calendarul Creștin Ortodox 2023 cu tropare și condace. Pe lîngă calendaristica pentru anul 2023, calendarul mai conține, tradițional, troparele și condacele învierii, troparele și condacele de obște ale sfinților și de peste toată săptămîna, Mărimurile de obște ale sfinților, Pascalia 2023-2036, precum și viața Mitropolitului Arsenie […]