Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a analizat texte pentru slujbele unui ierarh propus spre canonizare

331

Sinodul Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei s-a întrunit la București luni, 24 octombrie 2022, pentru a analiza textele slujbei și acatistului unui fost mitropolit al Țării Românești propus spre canonizare.

„În anul următor, în 2023, este timpul potrivit pentru a-l trece în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, întrucât a fost un ierarh harnic și a avut sfârșit mucenicesc, de martir”, a afirmat Părintele Patriarh Daniel în deschiderea ședinței sinodului mitropolitan.

La sinodul mitropolitan de luni au mai participat Episcopul Siluan al Ungariei și Episcopul Ieronim al Daciei Felix.

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este format din ierarhii celor 10 eparhii din componența mitropoliei: Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1116

Au fost sfințite pietrele funerare ale unor personalități bulgare din Chișinău

La Cimitirul Central din Chișinău, după ample lucrări de restaurare, au fost dezvelite și sfințite trei pietre funerare ale unor personalități proeminente de origine bulgară. Lucrările de restaurare au fost inițiate și efectuate de către Societatea Științifică a Bulgariștilor din Republica Moldova (condusă de către dr. hab. Ivan Duminica). La eveniment au participat reprezentanți ai […]


Foto