Sfinții Apostoli Petru și Pavel serbați în biserica cu același hram din s. Zastînca, r. Soroca

155

Luni, 12 iulie 2021, de ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu același hram din satul Zastînca, raionul Soroca.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii, preotul Liviu CERNEI a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de Aur.

Totodată, preotul Pavel ZBURLIUC a primit bedernița și camilafca, iar diaconul Mihail ROTARI, a fost decorat cu camilafcă.

După Liturghie a fost slujit un Te Deum cu înconjurul bisericii, apoi, cei prezenți au primit felicitări cu prilejul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
281

Sfântul Gheorghe sărbătorit la Mănăstirea Căpriana. ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit și a oficiat slujba de sfințire a Muzeului Sfântului Ierarh Gavriil

Sfântul Mare Mucenic Gherorghe, Purtătorul de Biruință, a fost sărbătorit joi, 6 mai 2021, la Mănăstirea voievodală Căpriana. Biserica „Sf. Gheorghe” a Mănăstirii Căpriana a împlinit astăzi 116 ani de la prima sfințire, ce a avut loc în anul 1905. Serviciul divin a fost oficiat de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit […]