Sfinții Apostoli Petru și Pavel serbați în biserica cu același hram din s. Zastînca, r. Soroca

1887

Luni, 12 iulie 2021, de ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu același hram din satul Zastînca, raionul Soroca.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii, preotul Liviu CERNEI a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de Aur.

Totodată, preotul Pavel ZBURLIUC a primit bedernița și camilafca, iar diaconul Mihail ROTARI, a fost decorat cu camilafcă.

După Liturghie a fost slujit un Te Deum cu înconjurul bisericii, apoi, cei prezenți au primit felicitări cu prilejul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
3460

Îndatoririle reciproce ale soților sunt îndatoriri sacre!

În vremea de acum Dumnezeu nu îi căsătorește nemijlocit pe soți, ci rostește prin slujitorii Săi cuvintele de binecuvântare care împărtășesc unirii lor caracterul de Taină, după chipul unirii dintre Hristos și Biserică – iar prin această sfințire și îndatoririle lor reciproce devin îndatoriri sacre, așa încât încălcarea lor de către una din părți nu […]