Sfinții Apostoli Petru și Pavel serbați în biserica cu același hram din s. Zastînca, r. Soroca

1508

Luni, 12 iulie 2021, de ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu același hram din satul Zastînca, raionul Soroca.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii, preotul Liviu CERNEI a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de Aur.

Totodată, preotul Pavel ZBURLIUC a primit bedernița și camilafca, iar diaconul Mihail ROTARI, a fost decorat cu camilafcă.

După Liturghie a fost slujit un Te Deum cu înconjurul bisericii, apoi, cei prezenți au primit felicitări cu prilejul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1319

Mesajul de felicitare al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, cu prilejul aniversării a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova

În data de 27 august 2021 Republica Moldova aniversează împlinirea a 30 de ani de la proclamarea independenței. Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor Republicii Moldova, în care a menționat următoarele: „La popas aniversar, când țara noastră sărbătorește 30 de ani de […]