Sfinții Apostoli Petru și Pavel serbați în biserica cu același hram din s. Zastînca, r. Soroca

423

Luni, 12 iulie 2021, de ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu același hram din satul Zastînca, raionul Soroca.

La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii, preotul Liviu CERNEI a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea de Aur.

Totodată, preotul Pavel ZBURLIUC a primit bedernița și camilafca, iar diaconul Mihail ROTARI, a fost decorat cu camilafcă.

După Liturghie a fost slujit un Te Deum cu înconjurul bisericii, apoi, cei prezenți au primit felicitări cu prilejul prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
720

A fost demonstrat științific: Biserica din lemn de la Putna e cea mai veche din România

Oamenii de știință de la Laboratorul de Biometrie Forestieră din cadrul Facultății de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au demonstrat că biserica din lemn de la Putna este cea mai veche din România. Lemnul de stejar care a fost utilizat la construcția bisericii datează de la începutul secolului al XV-lea, adică din anii […]


Foto