Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în duminica a VI-a după Pogorârea Duhului Sfânt

487

Pe 24 iulie, 2022, în duminica a VI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirea pericopei evanghelii, (Matei 9, 1-8), care relatează vindecarea slăbănogului, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat mesajul evanghelic. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a împărtășit credincioșilor bucuria și trăirile duhovnicești din Țara Sfântă, din binecuvântatul pelerinaj pe care la făcut săptămâna trecută, dimpreună cu cei 58 de pelerini.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a felicitând părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
2832

La ce ajută sfinții?

Chiar dacă toți oamenii care Îl cinstesc pe Dumnezeu, canonizați sau „separați” de lume, pot fi numiți sfinți (ex: Fapte 9, 13, 32, 41; Romani 1, 7; 1 Corinteni 1, 2), unii sunt deja slăviți în Hristos, odihnindu-se în lumina necreată a Împărăției veșnice a lui Dumnezeu. Aceștia sunt luminătorii Bisericii care răspândesc lumina lor […]