O chilie românească din Sf. Munte Athos primește un fragment din moaștele Sf. Constantin Brâncoveanu

275

Chilia „Buna Vestire” a Schitului Lacu din Sfântul Munte Athos primește un fragment din moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

Părintele Patriarh Daniel a binecuvântat acest dar pentru părinții români de la Chilia „Buna Vestire” după ce starețul acesteia, Ierom. Ștefan Nuțescu, i-a scris: „Solicităm acest dar duhovnicesc de mult preț din partea Preafericirii Voastre, întrucât obștea noastră monahală de la Schitul Lacu are mare evlavie la Sfinții Martiri Brâncoveni, iar prezența de-a pururi a acestui sfânt odor în mijlocul obștii noastre monahale va spori și mai mul cultul și cinstirea dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni”.

„Avem în vedere și faptul că mulți pelerini români vizitează acest așezământ și prezența unui fragment din Moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu în acest loc va reprezenta un sprijin duhovnicesc în plus pentru acești credincioși”, i-a mai transmit starețul Părintelui Patriarh Daniel.

Din delegația care însoțește sfintele moaște, condusă de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, face parte Părintele Emil Nedelea-Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe – Nou” de la Kilometrul Zero al Capitalei, ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu.

„Au binecuvântat Sfinții Martiri Brâncoveni, Sf. Martir Constantin Brâncoveanu ca, de data aceasta, să mergem la Muntele Athos, la schitul românesc Lacu, acolo unde există 17 chilii. Una dintre ele poartă hramul Bunei Vestiri și al Sfântului Paisie Aghioritul”, a declarat parohul pentru Trinitas TV.

„Aceasta va beneficia, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de un fragment din moaștele Sf. Martir Constantin Brâncoveanu, un dar de suflet pentru acest așezământ românesc din Muntele Athos. Este o bucurie și pentru noi, care primim această binecuvântare de a însoți sfântul odor.”

A doua zi, marți, 25 iulie, 2023, de la ora 05:00, membrii delegației și obștea schitului vor participa la Utrenie și Sf. Liturghie.


Moaștele Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu au fost deshumate în 13 mai 2014, după ce au rămas tăinuite în Biserica „Sf. Gheorghe – Nou” din 1720, când Doamna Maria Brâncoveanu le-a adus cu mare greutate în țară.

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
968

În ziua pomenirii Cinstirii Lanțului Sfântului Apostol Petru, PS Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala episcopală din Soroca

Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, în ziua pomenirii Cinstirii Lanțului Sfântului Apostol Petru, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala episcopală din orașul Soroca. Se pomeneşte Sfântul Apostol Petru în această zi din pricina lanţurilor în care îl legase nelegiuitul Irod şi care la venirea îngerului în temniţă au căzut […]