Șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse, Mitropolitul Dionisie de Voskresensk, în vizită la Reședința mitropolitană din Chișinău

167

Joi, 23 ianuarie, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a primit la Reședința mitropolitană din Chișinău pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Dionisie de Voskresensk, șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse.

La întâlnire au participat: Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, domnul Oleg Vasneţov, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei și Prot. mitr. Anatolie Stefanov, Protopop de Ialoveni.

În cadrul discuției, care s-a desfăşurat într-o atmosferă frăţească, Înaltpreasfințitul Mitropolit Dionisie a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru ospitalitate și posibilitatea de a vizita un șir de biserici din municipiul Chișinău și a se familiariza cu viața duhovnicească din Capitala țării noastre.

Șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse a apreciat dinamismul vieții bisericești din Republica Moldova, unde, în ultimile trei decenii, au fost restaurate biserici și mănăstiri și construite noi lăcașuri de cult, în pofida perioadei dificile prin care a trecut în toți acești ani țara noastră.

În încheierea întâlnirii, Mitropolitul Vladimir a mulțumit oaspeților săi pentru vizită, menționând că întrevederea nu a fost doar una protocolară, ci și una desfășurată într-o atmosferă de sinceră cordialitate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
3607

Nimic nu uneşte viaţa noastră atât de strâns şi de puternic, ca iubirea dintre bărbat şi femeie

Sfântul Ioan Hrisostom ne învaţă că nu numai soţul şi soţia beneficiază de multiplele daruri ale căsătoriei – una din cele mai puternice forţe care asigură coeziunea vieţii societăţii. Iată ce afirmă el în Omilia XX la Efeseni: „Nimic nu uneşte viaţa noastră atât de strâns şi de puternic, ca iubirea dintre bărbat şi femeie […]. Dacă bărbatul […]