Rugăciune și mulțumire la patru decenii de slujire sacerdotală a ÎPS Mitropolit Vladimir

1660

Duminica a patra după Paști, zi care a coincis cu sărbătoarea „Mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae” a fost una de o deosebită încărcătură duhovnicească pentru credincioşii din s. Maximovca, r. Anenii Noi, unde s-a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Vladimir marcând în această zi patru decenii de slujire sacerdotală.

Vlădica Vladimir, din modestia Sa a ales, să slujească în această zi însemnată pentru sine într-o biserică de țară, în mijlocul unor oameni simpli, dar curați cu inima, înălțând rugăciuni de mulțumire către Împăratul Ceresc pentru toate binefacerile Sale, pe parcursul a patru decenii de la hirotonia Sa în treapta preoțească.

În timpul serviciului divin, parohul bisericii preotul Samuel Bacarji, pentru aportul său la revigorarea vieții duhovnicești în parohia Maximovca a fost ridicat de către Arhipăstor în treapta de Protoiereu.

După Liturghie a fost săvârşită sfinţirea exterioară a bisericii, iar mai târziu a urmat un Tedeum pentru sănătatea trupească și sufletească a ctitorilor și enoriașilor.

A urmat sfințirea unei capele recent finisate și înconjorul sfântului lăcaș cu citirea Evangheliilor.

Mai târziu, Vlădica Vladimir a felicitat credincioşii din Maximovca cu ocazia sărbătorii în cinstea mutării moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae, exprimându-şi speranţa că de acum înainte, biserica din Maximovca va fi locul unde oamenii se vor reuni pentru a trăi cele mai importante momente din vieţile lor şi spre a mulţumi Domnului pentru binefacerile Sale.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a sugerat părintelui paroh şi enoriaşilor ca pe lângă biserică să fie deschisă şi o şcoală duminicală pentru a educa tinerele vlăstare în spiritul credinţei strămoşeşti.

Întâistătătorul a mulţumit ctitorilor pentru frumoasele gesturi care le-au făcut, contribuind conform posibilităţilor la construirea bisericii din Maximovca, făcând astfel un lucru bineplăcut oamenilor şi lui Dumnezeu.

La rândul său, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru bunăvoinţa de a împărtăşi bucuria sărbătorii cu creştinii din sat, în această emblematică zi pentru Înaltpreasfinția Sa, dar și pentru îndemnurile și susţinerea din partea Arhiereului.

La final copilaşii au primit din partea Mitropolitului cărțulii de rugăciune și iconiţe, iar cei maturi s-au bucurat de calendare bisericești cu sărbătorile de peste an.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
1839

La Anenii Noi a avut loc a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităâi creștine – Virtuți și sfințenie“

Joi, 20 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu“ din orașul Anenii Noi a găzduit a II-a ediție a concursului raional la Religie cu genericul ,,Personalităţi creștine – Virtuți și sfințenie“. Acest concurs a fost organizat de către Direcția Educație în parteneriat cu protopopiatul Anenii Noi . Anul acesta s-au înscris în concurs […]

Articole postate de același autor
1477

Actele de vandalism împotriva bisericilor creștine au ajuns la un maxim istoric în Europa

Actele de vandalism împotriva bisericilor creștine au ajuns la un maxim istoric în Europa. Peste 3.000 de acte de vandalism și profanare îndreptate împotriva unor biserici, școli și monumente creștine au fost înregistrate oficial în 2019. Datele provin dintr-un raport al Gatestone Institute International Policy Council publicat în luna ianuarie. „Violența împotriva bisericilor creștine este extrem de […]


Foto