Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Soroca

550

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 20 octombrie 2019, în Duminica a XVIII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, zi în care sunt prăznuiți și Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah. Cu acest prilej, la Catedrala Episcoaplă „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Moldovei, căruia i-au coliturghisit un sobor de preoți și diaconi.

După citirea Evangheliei, Episcopul Ioan a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat principalele înțelesuri duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică.

În debutul predicii rostite, ierarhul a prezentat minunea învierii fiului văduvei din Nain de către Mântuitorul Hristos.

După istorisirea pericopei evanghelice, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că minunea învierii din morți înfăptuită de Mântuitorul Hristos arată faptul că moartea fiecărui om este un lucru nefiresc.

La finalul predicii, Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplului oferit de Mântuitorului Hristos și să fie alături de cei care se află în suferință și necazuri.

După Liturghie, PS Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedem de mulțumire, invocând în rugăciune Harul și Mila Împăratului Ceresc.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
3203

Cât de minunat ajunge să vadă totul acela care se curăţeşte mereu!

Sufletele curate sunt gata să-şi recunoască şi vinovăţii pe care nu le au. Sunt gata să-şi ceară iertare şi pentru păcatele pe care nu le-au făcut; sunt gata să-şi spele şi ceea ce nu şi-au întinat, fiindcă smerenia lor îi face să creadă că oricând ar putea să facă şi ei aşa ceva şi nu tăgăduiesc niciodată că […]


Foto