Clătitele de post cu halva

4201

Timp preparare: 15 minute

Timp de gătit: 1 ore 20 minute

Durata totală: 1 ore 35 minute

Porții: 4

Clătitele de post cu halva se pot servi atât calde, cât și reci. Încercați să serviți clătitele și cu halva. Nu veți regreta.

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 500 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 200 g halva
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 g zahăr
  • un vârf cuțit sare
 

Instrucțiuni:

Amestecăm toate ingredientele și le mixam până obținem o pastă de consistența unei smântâni subțiri. Lăsăm compoziția să se odihnească la frigider, timp de o oră. Ungem tigaia cu ulei pentru fiecare clătită. Dupa ce am incins tigaia, adaugam un polonic din aluat, iar dupa ce s-a copt pe o parte, o intoarcem si adaugam 2 linguri de halva data prin razatoare. Dupa ce s-a copt si pe cea de-a doua parte, o impaturim. Se poate servi simpla sau cu putina miere de albine.


Articole postate de același autor
2152

Părintele Ioannis Romanidis – nebun din dragoste pentru Hristos

În teologia actuală, Părintele Ioannis Romanidis reprezintă un fenomen pe cât de uimitor, pe atât de însemnat. Dumnezeu l-a ales și l-a cules tocmai din îndepărtatul și deșertul tărâm al Americii pentru a-l răsădi în curțile „casei Domnului” din Grecia, unde, cu mână tare, avea să întoarcă slăbita cârmă a Ortodoxiei contemporane, bătută de vânturi […]


Foto