Gogoși cu gem

4828

Gogoșile sunt un desert întotdeauna ușor de făcut, dar la fel de ușor de mâncat!

Ingrediente: • 500 g faina • 150 ml apa • 2 linguri de zahar • 2 linguri ulei • 50 ml suc de portocala proaspat stors • 1 lingura zeama de lamaie • 12 g drojdie proaspata • un praf de sare • zahar vanilat pentru pudrat • ulei pentru prajit • gem pentru umplut

Instructiuni:

Pregatim mai intai maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta. Dupa 10 minute cand a crescut maiaua o adaugam peste faina. Urmeaza apa calduta in care a fost topit zaharul, sucul de portocala si lamaie si uleiul. Framantam bine si lasam sa creasca 30 de minute. Intindem aluatul de grosime 2-3 mm pe o suprafata presarata cu faina. Cu un pahar taiem rotunduri. Pe jumatate punem o lingurita de gem, iar pe celelalte rotunduri le punem deasupra apasand marginile cu degetul sa se prinda bine. La prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.

gogosi-cu-dulceata


Articole postate de același autor
1383

PS Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a participat la Şedinţa Comisiei Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Canonizarea Sfinţilor

În perioada 25-27 decembrie 2017, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, preşedintele Comisiei Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru canonizarea sfinţilor a participat la şedinţa Comisiei Sinodale a Bisericii Ortodoxe Ruse pentru canonizarea sfinţilor, care a avut loc la Universitatea Ortodox-Umanistă „Sfîntul Patriarh Tihon” din Moscova. Şedinţa a fost prezidată de Preasfinţitul PANKRATIE, Episcop de Troiţk, preşedintele Comisiei Sinodale […]