Rețetă mănăstirească de post: Sarmale cu miez de nucă

5064

Pentru 4 porții aveți nevoie de:

Ingrediente: 1 kg varză murată, 6 linguri de orez, 3 linguri de arpacaș, 80 gr. miez de nucă, o rădăcină de țelină, 2 morcovi mici, o ceapă mare, 80 ml de ulei, sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Varza se lasă în apă rece, la desărat, apoi se clătește, se aleg foile netede, întregi, de mărimea dorită și se pun deoparte. Ceapa se curăță și se toacă, țelina și morcovul se dau prin răzătoare, iar nuca prin mașina de tocat fină. Arpacașul se lasă o oră la înmuiat înainte de preparare. Se amestecă toate ingredientele, se călesc câteva minute în jumătate din cantitatea de ulei și se condimentează după gust cu sare, piper și cimbru. Se lasă apoi să se răcească și se umplu sarmalele în foile de viță alese. Sărmăluțele se așează în vas, după care se toarnă deasupra restul de ulei și apă, până se acoperă. Se fierb până se pătrunde varza.

Vă dorim poftă bună!

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1104

Participanţii la marşul LGBT, evacuaţi din cauza unor activişti religioşi

Marşul „Fără frică”, organizat astăzi de reprezentanţii comunităţii LGBT în centrul Capitalei a fost marcat de incidente. Poliţia a fost nevoită să evacueze participanţii la eveniment, după ce un grup de enoriaşi, în frunte cu preotul Anatol Cibric, a atacat coloana cu ouă. Totul s-a întâmplat la intersecţia străzilor Bucureşti şi Ismail, în timp ce […]


Foto