Rețetă mănăstirească de post: Sarmale cu miez de nucă

4295

Pentru 4 porții aveți nevoie de:

Ingrediente: 1 kg varză murată, 6 linguri de orez, 3 linguri de arpacaș, 80 gr. miez de nucă, o rădăcină de țelină, 2 morcovi mici, o ceapă mare, 80 ml de ulei, sare, piper, cimbru.

Mod de preparare:

Varza se lasă în apă rece, la desărat, apoi se clătește, se aleg foile netede, întregi, de mărimea dorită și se pun deoparte. Ceapa se curăță și se toacă, țelina și morcovul se dau prin răzătoare, iar nuca prin mașina de tocat fină. Arpacașul se lasă o oră la înmuiat înainte de preparare. Se amestecă toate ingredientele, se călesc câteva minute în jumătate din cantitatea de ulei și se condimentează după gust cu sare, piper și cimbru. Se lasă apoi să se răcească și se umplu sarmalele în foile de viță alese. Sărmăluțele se așează în vas, după care se toarnă deasupra restul de ulei și apă, până se acoperă. Se fierb până se pătrunde varza.

Vă dorim poftă bună!

 


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
218

Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, la Catedrala mitropolitană din Chișinău

Un sobor de preoţi şi diaconi, condus de Înaltpreasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a oficiat în dimineața zilei de vineri, 20 septembrie, slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, în fața icoanei Maicii Domnului de la Hârbovăţ – Ocrotitoarea Moldovei, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău. Slujba religioasă a adunat numeroşi credincioşi […]