Chiftele de dovlecei și ciuperci

7508
Ingrediente: - 300 g de ciuperci - 3-4 cartofi de marime medie - 2 cepe mari - 1 morcov - 1 dovlecel - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel - 2 catei de usturoi - 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului) - Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia. Mod de preparare: • Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol. • Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie. • Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu. • Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie). Pofta buna!

Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1572

Episcop Siluan Șalari: Învierea – este aspirația spre nemurire a omenirii de milenii, care prin Iisus Hristos a devenit o realitate accesibilă fiecărui om care își dorește viața veșnică

„Voi toți, ce-ați plâns în întuneric Și nimeni nu v-a mângâiat, Din lunga voastră-ngenunchere Sculați. Hristos a Înviat!” (Alexandru Vlahuță – Hristos a Înviat) Iubiți frați și surori, Să ne veselim și să-i mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem sănătoși și plini de bucurie să prăznuim și în acest an cea mai frumoasă […]


Foto