Chiftele de dovlecei și ciuperci

9438
Ingrediente: - 300 g de ciuperci - 3-4 cartofi de marime medie - 2 cepe mari - 1 morcov - 1 dovlecel - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel - 2 catei de usturoi - 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului) - Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia. Mod de preparare: • Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol. • Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie. • Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu. • Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie). Pofta buna!

Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1374

De Sărbătoarea ,,Schimbarea la Faţă a Mântuitorului” PS Petru a săvîrşit Sfînta Liturghie și sfinţirea strugurilor în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din Ungheni

Duminică, 19 august 2018, Cînd întreaga Ortodoxie sărbătoreşte Praznicul Împărătesc al Schimbării la Faţă a Mîntuitorului Hristos fiind una din cele mai însemnate sărbători în istoria umanităţii, căci prin această minune, Mântuitorul Hristos descoperă întregii umanităţii slava pe care a pierdut-o fiinţa umană căzută din rai. În această binecuvîntată zi, cînd are loc schimbarea veşmintelor […]