Actualitate

Chiftele de dovlecei și ciuperci

70
Ingrediente: - 300 g de ciuperci - 3-4 cartofi de marime medie - 2 cepe mari - 1 morcov - 1 dovlecel - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel - 2 catei de usturoi - 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului) - Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia. Mod de preparare: • Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol. • Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie. • Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu. • Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie). Pofta buna!

Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
52

Rețetă mănăstirească de post: Sarmale cu miez de nucă

Pentru 4 porții aveți nevoie de: Ingrediente: 1 kg varză murată, 6 linguri de orez, 3 linguri de arpacaș, 80 gr. miez de nucă, o rădăcină de țelină, 2 morcovi mici, o ceapă mare, 80 ml de ulei, sare, piper, cimbru. Mod de preparare: Varza se lasă în apă rece, la desărat, apoi se clătește, […]

Articole postate de același autor
132

Iubirea mea

Nu va fi furtună, zbucium, ispită Nu va fi trecere pe sfoară deasupra unui abis Nu va fi zbor de pasăre rănită Nu va fi foc încins Nu va fi dor nemângâiat Nu va fi strigăt în pustiu Nu va fi coșmarul unui vis nevinovat Nu va fi frigul ce omoară mugurul suav Nu va […]