Chiftele de dovlecei și ciuperci

7043
Ingrediente: - 300 g de ciuperci - 3-4 cartofi de marime medie - 2 cepe mari - 1 morcov - 1 dovlecel - 1 legatura de marar - 1 legatura de patrunjel - 2 catei de usturoi - 2 linguri pline de faina de secara (poti folosi orice tip de faina, insa cea de secara este mult mai lipicioasa si va lega bine compozitia care altfel se poate destrama in lipsa oului) - Sare si condimente dupa gust – iti sugerez un pic de cimbru, piper si boia. Mod de preparare: • Taie ciupercutele in bucatele mici si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline pentru cateva minute, pana isi lasa zeama. Apoi scurge-le si pune-le intr-un bol. • Cartofii, morcovii si dovleceii da-i prin razatoare si apoi caleste toate legumele (impreuna cu ceapa taiata fin) intr-o tigaie pentru cateva minute, pana se moaie. • Amesteca legumele calite cu ciupercile, cu usturoiul pisat, cu mararul si patrunjelul taiate fin si condimentele. Adauga treptat faina amestecand in continuu. • Formeaza chiftelutele si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La jumatatea timpului de coacere, intoarce fiecare chifteluta pentru a fi sigura ca vor iesi rumenite pe ambele parti (vor fi gata in aproximativ 20-30 de minute, la o temperatura medie). Pofta buna!

Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1038

Cinstirea Sfîntului Prooroc Ilie Tesviteanul la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei

În ziua cinstirii Sfîntului Prooroc Ilie Tesviteanul, marți, 2 august 2016, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. La final, Prea Sfinția Sa a rostit un cuvînt de învățătură despre modelul de asceză, de tărie […]