PS Ioan, Episcop de Soroca, a săvârșit Slujba înmormântării Prot. mitr. Grigore Plăcintă, parohul bisericii ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Hîrtopul Mare, r. Criuleni

932

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan, a vizitat parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni, unde a oficiat rânduiala înmormântării protoiereului mitrofor Grigore Plăcintă, parohul de un sfert de veac al acestei biserici.

Alături de arhiereu au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari și mai mulți preoți din această circumscripție.

La sfârșitul Slujbei Prohodului, Episcopul Ioan, a transmis familiei îndurerate mesajul de condoleanțe și de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir.

Părintele Grigore Plăcintă s-a născut în s. Mingir r. Hîncești la 23 noiembrie 1967. După Școala Primară a absolvit Colegiul de Mecanizare din Saratov, urmat de Seminarul Teologic Chișinău. Este hirotonit preot la 9 august 1989 de către Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove. A slujit Domnului în s. Corotnoie r. Slobozia și s. Corjova r. Criuleni. Din 18 decembrie 1996 a fost paroh în biserica din s. Hîrtopul Mare r. Criuleni. Pentru activitate sârguinciosă pe tărâmul pastoral părintele Grigore Plăcintă a fost decorat cu mai multe înalte distincții bisericești.

Lucrător harnic pentru mântuire și bun chivernisor al treburilor gospodărești, cu exemplară dăruire și jertfelnicie, a inițiat lucrări de reparație la biserică și curtea acesteia, a organizat cu multă râvnă viața duhovnicească, în toate dovedind pricepere și dragoste pentru slujirea lui Dumnezeu.

Hristos Cel Înviat din morți să-l odihnească în latura drepților!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2040

Părinţii nu trebuie să se mâhnească atunci când copilul lor este vioi

Părinte, unii copii însă sunt foarte obraznici: strigă, aleargă, pricinuiesc pagube. Cum să evite părinţii bătaia în astfel de cazuri? Ascultă, nu sunt vinovaţi copiii, deoarece ei, pentru a creşte normal, au nevoie de curte ca să se poată juca. Acum, sărmanii, sunt închişi în blocuri şi sunt constrânşi, nu pot alerga liberi, nu se […]