PS Ioan, Episcop de Soroca, a săvârșit Slujba înmormântării Prot. mitr. Grigore Plăcintă, parohul bisericii ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din s. Hîrtopul Mare, r. Criuleni

739

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan, a vizitat parohia „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni, unde a oficiat rânduiala înmormântării protoiereului mitrofor Grigore Plăcintă, parohul de un sfert de veac al acestei biserici.

Alături de arhiereu au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari și mai mulți preoți din această circumscripție.

La sfârșitul Slujbei Prohodului, Episcopul Ioan, a transmis familiei îndurerate mesajul de condoleanțe și de binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir.

Părintele Grigore Plăcintă s-a născut în s. Mingir r. Hîncești la 23 noiembrie 1967. După Școala Primară a absolvit Colegiul de Mecanizare din Saratov, urmat de Seminarul Teologic Chișinău. Este hirotonit preot la 9 august 1989 de către Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove. A slujit Domnului în s. Corotnoie r. Slobozia și s. Corjova r. Criuleni. Din 18 decembrie 1996 a fost paroh în biserica din s. Hîrtopul Mare r. Criuleni. Pentru activitate sârguinciosă pe tărâmul pastoral părintele Grigore Plăcintă a fost decorat cu mai multe înalte distincții bisericești.

Lucrător harnic pentru mântuire și bun chivernisor al treburilor gospodărești, cu exemplară dăruire și jertfelnicie, a inițiat lucrări de reparație la biserică și curtea acesteia, a organizat cu multă râvnă viața duhovnicească, în toate dovedind pricepere și dragoste pentru slujirea lui Dumnezeu.

Hristos Cel Înviat din morți să-l odihnească în latura drepților!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
441

ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în biserica “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din cartierul Gîrlea al s. Costești, r. Ialoveni

Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a oficiat Joi, 16 iunie 2022, Sfânta și dumnezeiasca Liturghie în biserica “Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din cartierul Gîrlea al s. Costești, r. Ialoveni, eveniment prilejuit de împlinirea a: 100 ani de la sfințirea pietrei de temelie a bisericii, 45 ani de căsătorie și 30 ani […]