La Soltănești a fost înălțată o Cruce în cinstea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

665

Din mila Lui Dumnezeu, în satul Soltănești, raionul Nisporeni, a fost înălțată o cruce (H=10.5 m) în cinstea Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei.

„Gândul de a înălța în acel loc o Cruce, este prezent în inima noastră încă de mai bine de 6 ani, timp în care pe atunci nici școala gimnazială nu absolvisem. Atunci încă eram mici, pentru noi era ceva imposibil, probabil Dumnezeu ne-a lăsat să creștem, să vedem lucrurile sub o altă formă. Ceea ce pot spune este că: dacă avem prezent în gândurile noastre pe Dumnezeu și suntem însoțiți de dorința de a face ceva frumos, la sigur Dumnezeu va rândui să se îndeplinească!”

Acest proiect a fost început cu resurse proprii la inițiativa unor tineri din localitate, fondatori ai Organizației Oastea Sfântului Ștefan.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Crucea a fost sfințită în data de 14 mai 2022 de către Protoiereul Mihail Tacu, preot-paroh al bisericii „Sfânta Treime” din localitate în prezența unui grup de creștini.

Crucea este situată pe cel mai înalt punct geografic al localității, loc în care se deschide o panoramă excelentă a satului Soltănești care și geografic, are o amplasare destul de interesantă. Cu vedere spre orașul Nisporeni și a satelor din vecinătate inclusiv și peste Prut.

Odată cu sfințirea Crucii, au apărut și alte idei de amenajare a acestui loc minunat, ne dorim ca toate aceste idei să devină nu doar pe hârtie dar și în realitate (iluminare, amenajarea și amplasarea altor construcții) ce vor completa ansamblul pitoresc al acestui loc.

Pentru toate acestea, mai este nevoie de multă muncă și implicare fizică dar și financiară. Suntem nevoiți de a apela la ajutorul oamenilor de bună credință care, doresc să susțină această inițiativă, pe care o realizăm având ca exemplu cuvântul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare: „… nu este a mea, ci a urmașilor, urmașilor noștri”

Vă mulțumim de susținere, apreciere, și bună înțelegere!

Dumnezeu să primească jertfa fiecăruia.

***

Dacă doriți să faceți o donație pe un card bancar (pe numele ION AMARFI):
Moldova Agroindbank
în MDL
5246 3900 7300 3442

MOLDINDCONBANK în USD
4028 1102 1814 1114

Din raion și peste hotare: +373 620 72 576 (Viber, WhatsApp, Telegram) Ion Amarfi, răspunzător de proiect și lucrări.
Din Chișinău și peste hotare: +373 602 71 984 (Viber, WhatsApp, Telegram) Ion Beschieru, coordonator și răspunzător media.

Așa să ne ajute Dumnezeu, muncind la ceea ce și după noi, va continua să fie.

Sursa: ortodox.md

 


Articole postate de același autor
348

Hristos a Înviat: ziua I

Hristos a Înviat! Zicem și un val de bucurie ne învăluie sufletul. Auzim și ne dăm seama că nu există veste mai așteptată pentru urechea creștinului. Vedem, alături de flacăra lumânărilor, lumina din ochii fraților noștri întru Hristos și nădejdea în ridicarea omenirii se întărește. Și intonăm împreună cu Sfântul Nicolae Velimirovici: ”Hristos a înviat! […]