De Ziua Copilului slujitorii și voluntarii Bisericii au oferit pachete și cadouri copiilor nevoiași și cu dizabilități din peste 200 de familii din mun. Chișinău și r. Strășeni

635

Cu binecuvântarea și îndrumarea părintească a ÎPS Mitropolit Vladimir, de Ziua Internațională a Copilului 2022 au avut loc mai multe acțiuni filantropice în sprijinul copiilor proveniți din peste 200 de familii social-vulnerabile sau aflate în situație de criză materială din mun. Chișinău și Protopopiatul Strășeni.

În acest sens, grupul de tineri voluntari „Părintele Sofian Boghiu” al Mitropoliei, coordonați de Dl Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, au oferit la Centrul Social-Misionar „Icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți” din Capitală, sute de jucării și cadouri copiilor nevoiași, dar și pentru familiile cu copii nou-născuți sau cu dizabilități din municipiul Chișinău.

Copiii au primit de ziua lor mai multe daruri: jucării, cărucioare, pătucuri, scaune și măsuțe, dulciuri, haine, încălțăminte, produse alimentare și igienice și alte cadouri.

Cu acest prilej, Dl Serghei Crudu a transmis tuturor familiilor și beneficiarilor acțiunii mesajul de felicitare și binecuvântare al ÎPS Mitropolit Vladimir cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, încredințându-i pe toți de purtarea de grijă concretă și continuă a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova față de ei.

De asemenea, cu acest prilej, în mai multe parohii din Protopopiatul Strășeni, precum Parohia „Sf. Mc. Gheorghe” din s. Cojușna (Pr. Serghei Jmurcov), Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din s. Vorniceni (Pr. Alexandru Gavriliță) și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Făgureni (Pr. Ioan Buciuceanu), slujitorii Bisericii au creat momente de bucurie și sărbătoare pentru copiii proveniți din zeci de familii numeroase și defavorizate, oferind celor mici pachete și cutii cu daruri, dulciuri și jucării.

Biserica Ortodoxă din Moldova manifestă un interes deosebit la creșterea, formarea și educarea în spiritul valorilor moral-spirituale a copiilor și tinerilor din societatea contemporană, printr-o serie de inițiative și proiecte socio-educative și culturale.

 

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1970

Botezul Domnului şi sfinţirea vieţii noastre

O însemnătate adâncă şi plină de învăţăminte are pentru noi, creştinii, botezul lui Hristos prin scufundarea în apă a sfântului Său trup. Sfântul Vasile cel Mare ne învaţă: „Înainte de a se pune început nou vieţii, trebuie să se pună capăt celei vechi”. În chip văzut, dar tăinuit, Hristos i-a destăinuit fariseului Nicodim: „De nu […]