Tabăra Adolescenților la Mănăstirea Rudi

254

Spre final de post, 35 de elevi din șase licee ale capitalei au petrecut câteva zile la Tabăra Adolescenților, care s-a desfășurat în Sfânta Mănăstire ”Sf. Treime”, Rudi.

Pelerinajul a pornit de la Biserica USM și a presupus vizitarea municipiului Soroca, în special urcarea spre Lumânarea Recunoștinței, descoperirea Cetății Soroca și a Catedralei ”Adormirea Maicii Domnului”.

A urmat poposirea la Mănăstirea Rudi, unde s-a desfășurat tabăra.

Elevii au fost cazați și ospătați, apoi au fost puși în diverse ascultări mănăstirești.

Băieții au aprovizionat cu apă potabilă chiliile măicuțelor în etate, iar fetele au ”trebăluit” la trapeză și în curtea mănăstirii.

A urmat o drumeție prin pădure și plimbarea/scăldarea în râul Nistru.

Adolescenții au aflat mai multe din istoria și viața mănăstirii, participând la priveghere și spovedindu-se.

A doua zi, pelerinii au participat la Sf. Liturghie, primind Sf. Împărtășanie. Apoi au participat la curățenie și alte ascultări la mănăstire, după care s-au îndreptat spre Complexul Monahal Țipova.

Aici au vizitat mănăstirea rupestră, dialogând cu părintele stareț.

Spre seara zilei elevii au poposit acasă plini de emoții și experiențe noi.

Evenimentul a fost organizat de către Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret, avându-i în calitate de însoțitori și îndrumători pe preotul Octavian și preoteasa Natalia Moșin.

Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret


Articole postate de același autor
1142

În cea de-a V-a duminică a Postului Mare, Prea Sfințitul Nicodim a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala ”Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni

În cea de-a V-a Duminică a Postului Mare a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat Liturghia Sfîntului Vasile cel Mare în Catedrala ”Acoperămîntul Maicii Domnului” din orașul Briceni, înconjurat de un sobor de preoți. În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate cereri și rugăciuni către Bunul Dumnezeu, […]