Mănăstirea Frumoasa din Călărași a dobândit un nou ocrotitor ceresc

1944

Mănăstirea Frumoasa din Călărași a dobândit un nou ocrotitor ceresc – Sf. Ierarh IOSIF Naniescu, cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Viitorul ierarh, la vârsta de numai 12 ani a intrat în obștea mănăstirii Frumoasa, unde se nevoia o rudenie de familie, ierodiaconulul Theofilact. Peste un an, tânărul ascultător Ioan, împreună cu p. Theofilact, și-a îndreptat pașii spre Iași.
Ajuns în timp Mitropolit al Moldovei, Sf. Ierarh Iosif a făcut o donatie de cărți mănăstirii Frumoasa, ca dovadă a amitirii ce o purta pentru prima sa mănăstire de metanie.

În iulie 1937, preotul Dimitrie Micşunescu, descriind vizita sa la Frumoasa, își amintește că Starețul de atunci Nicolae Ivancenco i-a destăinuit următoarele: „Aici şi-a avut metania Iosif Naniescu, Mitropolitul Moldovei, care a adus în dar multe cărţi moldoveneşti pe care citim şi cântăm noi azi, ne uitând că aici a slujit ca frate”.

Cu ale lui sfinte rugăciuni, Doamne, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

Episcop Ambrozie (Munteanu)


Articole postate de același autor
1540

Slujba de sfințire a aleii cu monumente din s. Corjova, r. Criuleni

Duminică, 2 octombrie, întâmpinat de slujitori, reprezentanți ai administrației publice locale și numeroşi credincioşi, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a aleii cu monumente, dezvelite în cadrul unui eveniment solemn în s. Corjova, r. Criuleni. După oficierea sfinţirii, în luarea Sa de cuvânt Vlădica Vladimir a dat o apreciere aleasă gestului făcut de […]


Foto