Mănăstirea Frumoasa din Călărași a dobândit un nou ocrotitor ceresc

1230

Mănăstirea Frumoasa din Călărași a dobândit un nou ocrotitor ceresc – Sf. Ierarh IOSIF Naniescu, cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei.

Viitorul ierarh, la vârsta de numai 12 ani a intrat în obștea mănăstirii Frumoasa, unde se nevoia o rudenie de familie, ierodiaconulul Theofilact. Peste un an, tânărul ascultător Ioan, împreună cu p. Theofilact, și-a îndreptat pașii spre Iași.
Ajuns în timp Mitropolit al Moldovei, Sf. Ierarh Iosif a făcut o donatie de cărți mănăstirii Frumoasa, ca dovadă a amitirii ce o purta pentru prima sa mănăstire de metanie.

În iulie 1937, preotul Dimitrie Micşunescu, descriind vizita sa la Frumoasa, își amintește că Starețul de atunci Nicolae Ivancenco i-a destăinuit următoarele: „Aici şi-a avut metania Iosif Naniescu, Mitropolitul Moldovei, care a adus în dar multe cărţi moldoveneşti pe care citim şi cântăm noi azi, ne uitând că aici a slujit ca frate”.

Cu ale lui sfinte rugăciuni, Doamne, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

Episcop Ambrozie (Munteanu)


Articole postate de același autor
1047

Proclamarea canonizării sfinţilor putneni va avea loc în luna mai

Anul acesta, la jumătatea lunii mai, va avea loc proclamarea canonizării sfinților putneni. Este vorba despre Mitropolitul Iacob Putneanul al Moldovei (1719-1778) și Cuvioșii Sila, Paisie și Natan de la Mănăstirea Sihăstria Putnei (sec. XVIII). Evenimentul va avea loc la Putna, anunță basilica.ro. De asemenea, anul acesta vor fi prăznuiți pentru prima oară în data […]