ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat slujba de sfinţire a Prestolului şi Sf. Liturghie în biserica ,,Sf. M. Mc. Dumitru,, de pe teritoriul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman” din Chişinău

703

Vineri, 26 noiembrie 2021, în ziua cinstirii Sf. Irh. Ioan Gură de Aur (Hrisostom), Arhiepiscopul Constantinopolului, ÎPS  Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a oficiat slujba de sfinţire a Prestolului şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul ,,Sf. M. Mc. Dumitru,, de pe teritoriul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie ”Diomid Gherman” din Chişinău.

La serviciul divin s-au rugat alături de Înaltpreasfinţia Sa, Prot. mitr. Vadim Cheibaş, Secretar mitropolitan, Pr. Marin Cij, Președinte al Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, Pr. Vladimir Cozonac, parohul bisericii şi un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Vohodului Mic, părintele-paroh, Pr. Vladimir Cozonac a fost decorat de către Mitropolit cu – dreptul de a purta cruce de aur și camilafcă, pentru truda depusă la edificarea sf. lăcaș, iar Pr. Ghenadie Vieru, parohul bisericii „Sf. Ioan Teologul” din s. Ișcălău r. Fălești – dreptul de a purta paliță.

După Liturghie a fost săvârșit un Te-Deum de mulțumire Atotțiitorului Dumnezeu și Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, pentru sănătatea slujitorilor, ctitorilor, enoriaşilor, medicilor și pacienților acestei instituții medicale, iar, în continuare, Întâistătătorul s-a adresat conducerii Spitalului dar și celor prezenți, felicitându-i cu prilejul sfințirii bisericii.

În încheierea vizitei arhipăstorești, părintele-paroh a adus la cunoștință Întâistătătorului despre stadiul lucrărilor sfântului lăcaș, dar și despre gândurile bune de a duce la bun sfârșit această lucrare de suflet.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Sfintei Mănăstiri Curchi, dirijat de dl Dumitru Buga.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1115

În Duminica a VI-a după Paști, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău

În Duminica a VI-a după Paști, a Vindecării orbului din naștere, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în scuarul Catedralei Mitropolitane “Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Serviciul divin a fost săvârșit în prezența credincioșilor care au venit în scuarul Catedralei,  spre a mulțumi Atotțiitorului pentru mila Sa nemărginită, dar și pentru a-I […]