Sfânta Liturghie praznicală în biserica „Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos”” a mănăstirii de călugărițe „Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur” din s. Șuri, r. Drochia

852

În fiecare an la data de 26 noiembrie, Biserica Drept-măritoare face pomenirea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.

În această zi, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în biserica „Icoana Maicii Domnului „Egumena Sfântului munte Athos”” a mănăstirii de călugărițe „Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur” din satul Șuri, raionul Drochia.

În dimineața zilei, PS IOAN fost întâmpinat de către egumena VASA (Balan), stareța mănăstirii, arhimandritul SAVATIE (Cvasnîi), duhovnicul așezământului monastic, preoții slujitori, monahiile și ascultătoarele.

În timpul Liturghiei, monahul DAVID (Trinchineț) a fost hirotonit în treapta de ierodiacon pentru mănăstirea Șuri.

După Liturghie, Episcopul Vicar a vorbit despre viața și slujirea Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, după care, a felicitat obștea monahală cu prilejul hramului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2696

Viaţa Sfintei Mucenițe Tatiana, diaconița – ocrotitoarea tinerilor

Sfânta Muceniţă Tatiana s-a născut în Roma cea veche, din părinţi de neam mare, pentru că tatăl său a fost de trei ori antipat, însă binecredincios creştin şi temător de Dumnezeu, păzind în taină sfântă credinţă, în care şi pe fiica sa, adică pe Sfânta Tatiana, a crescut-o cu bunăcuviinţă şi frică de Dumnezeu, învăţând-o […]