Din activitatea preoților misionari de pe lângă instituțiile medicale

485

Continuă campania carte ortodoxă pentru bibliotecile din spitale.

Cartea ortodoxă este un mare ajutor pentru preotul misionar ce activează în spitale. Pe lăngă Sfintele Taine și ierurgii slujite și administrate pacienților, preotul are misiunea și de a învăța și a pregăti atît personalul medical, cît și pacientul aflat în boală.

Către ziua lucrătorul medical și a farmacistului, a 3-a duminică din luna iunie, mai multe biblioteci parohiale din cadrul instituțiilor medicale au primit carte ortodoxă din partea Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale.

Donație de carte au primit și biblioteca Paraclisului cu hramul ,”Sf. M. Mc. Pantelimon”, din cadrul Spitalului Raional Anenii-Noi, preot paroh, Oleg Melnic.

Biblioteca bisericii cu hramul ,”Sf. M. Mc. Dumitru”, pe lîngă Spitalul Raional Căușeni, preot paroh, Mihail Botică.

Biblioteca Spitalului Raional Ștefan -Vodă, preot deservent Ioan Apostol, paroh al bisericii cu hramul, „Sf.Ioan Botezătorul”, din oraș.

Mulțumim mult, membrilor Asociației ,,Fericitului Filaret Cel Milostiv” și a Editurii ,, Agaton”, pentru donație de carte și conlucrare.

Cei care doresc să sprijine Campania „Carte Ortodoxă pentru spitalele din Moldova”, făcând o donaţie de literatură religioasă pentru bibliotecile de spital, destinate în special bolnavilor aflați în suferință, o pot face apelând la nr. de telefon: +373 69506453.

***

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului

Activități misionar – pastorale în cadrul Instituțiilor Medicale din țară cu ocazia serbării zilei lucrătorului medical și a farmacistului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinău și al Întregii Moldove, preoții misionari de spitale împreună cu președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale, preotul Marin Cij, au organizat mai multe activități misionar – pastorale și slujbe religioase, cu ocazia zilei lucrătorului medical și a farmacistului.

Preoții au felicitat conducătorii instituțiilor și personalul medical. Au vizitat pacienții prin saloane, distribuind iconițe, pliante cu conținut de învățătură duhovnicească, miruind pacienții cu ulei sfințit și stropind cu apă sfințită saloanele și bolnavii suferinzi.

Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1762

Iertarea şi umorul merg împreună

Un înţelept anonim susţine că, atunci când învăţăm să conjugăm corect următorul verb, am făcut deja un mare progres. Sunt hazliu; Suntem hazlii; Eşti hazliu; Sunteţi hazlii; Este hazliu; Sunt hazlii. Începând cu „sunt hazliu”, căpătăm o predispoziţie sănătoasă. Iată încă o lecţie pe care ne-o dă înţelepciunea bătrânilor: bunicii tale îi plăcea mereu să […]