Hramul Bisericii ,,Nașterea Maicii Domnului” din incinta Penitenciarului nr.15, Cricova, marcat cu solemnitate

79

Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului”, din incinta Penitenciarului nr. 15, Cricova, și-a sărbătorit la 20 septembrie Hramul.

Cu această ocazie, s-a săvîrșit Sfânta Liturghie, la care au participat toți preoții ce activează în cadrul instituţiilor penitenciare, urmând o predică de învățătură și încurajare duhovnicească, atât pentru persoanele aflate în detenţie, cât și pentru angajaţii instituţiei.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în Instituțiile Penitenciare, Prot. mitr. Nicolae Andrieș, împreună cu preoții slujitori în penitenciarele din țară, sunt prezenți săptămânal în locurile de detenție, având discuții duhovnicești cu persoanele aflate în detenție.

Menționăm că reeducarea şi resocializarea persoanelor din detenție este scopul primordial al colaborării Administrației Naționale a Penitenciarelor cu Biserica Ortodoxă din Republica Moldova, manifestând receptivitate spre susținerea în procesul educativ, or, educarea prin religie constituie puntea prin care se poate atinge acest obiectiv major.

Sursa: anp.gov.md

 


Articole postate de același autor
454

PF Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine: Războiul a distrus peste 80 de biserici, a ucis preoți și mireni

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a vorbit despre amploarea pierderilor pe care le-a suferit Biserica din cauza războiului. În ziua de 27 mai 2022, înainte de ședința episcopilor, clerului, monahilor și mirenilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie al Kievului și al Întregii Ucraine s-a adresat audienței cu un cuvânt de salut, transmite Departamentul pentru Informare și Educație al […]


Foto