Slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Cuvioasa Parascheva” din satul Florești, raionul Anenii Noi

756

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Ioan cel Milostiv, 25 noiembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat slujba de sfințire a Prestolului și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Cuvioasa Parascheva” din satul Florești, raionul Anenii Noi.

La slujba arhierească au participat prot. Petru OLTU, protopop de Anenii Noi, prot. Constantin BRAD, parohul bisericiilor „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Cobusca Veche și „Cuvioasa Parascheva” din satul Florești, prot. Viorel RUSU, secretar al Protopopiatului Anenii Noi, prot. Vasile BĂLICA și protodiac. Constantin ROTARI-BÎCU.

Pentru eforturile depuse la înălțarea noului locaș de închinare, părintele Constantin BRAD a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la Heruvic.

Alese cuvinte de recunoștință au fost adresate Dlui Valentin ILIN, care a oferit în dar comunității parohiale terenul casei părintești, în vederea construirii bisericii.

Ctitorii și binefăcătorii s-au învrednicit de diplome arhierești.

Credincioșilor prezenți, Episcopul Vicar le-a transmis mesajul Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, care a contribuit financiar la construcția bisericii din Florești.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
346

Calea Postului Mare: ziua a VIII-a

Sf. Ierarh Grigorie Dialogul, pe care îl pomenim astăzi, a spus spre luare aminte: „În fiecare zi vă hrăniți trupurile cu cele necesare pentru a le păstra sănătoase. În același fel faptele voastre bune trebuie să fie hrana zilnică a inimilor voastre. Trupurile sunt hrănite cu mâncare, iar sufletele cu fapte bune. Nu trebuie să […]