ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta Liturghie de Adormirea Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană

1031

Miercuri, 28 august 2019, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.

Praznicul Adormirii Maicii Domnului este cea mai de seamă dintre sărbătorile Preasfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu. În Sfânta Scriptură nu aflăm nimic despre Adormirea Maicii Domnului. În schimb, cântările şi imnele de la Vecernia şi Utrenia sărbătorii ne vestesc adevărata tradiţie a Bisericii în această privinţă.

După credinţa Sfintei noastre Biserici, la Adormirea Maicii Domnului, trupul ei n-a cunoscut stricăciunea, care vine după moarte, nici n-a rămas în mormânt. Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu şi preaslăvit, a fost mutată şi cu trupul la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri.

Sărbătoarea de astăzi, este şi o sărbătoare a tainei Bisericii care ne trece din lumea aceasta pământească trecătoare la viaţa cerească veşnică după ce în tot timpul vieţii Biserica ne cheamă să ne pregătim şi noi pentru adormirea întru Domnul.

Două hirotonii au înfrumusețat Liturghia de astăzi: Protodiaconul Catedralei Mitropolitane Mihail Mihalaș a fost hirotonit în treapta de preot, pe seama parohiei „Buna Vestire” din mun. Chișinău, iar teologul Ioan Nicu a fost hirotonit diacon pe seama bisericii Schimbarea la Față.”

Predica înainte de împărtăşanie, cu binecuvântarea Întâistătătorului a rostit-o Prot. mitr. Andrei Burlescu, slujitor al Catedralei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
2330

Conferinţa internaţională „Educaţia din perspectiva valorilor” Ediţia a IX-a Chişinău, 28-29.09.2017

În perioada 28 și 29 septembrie la Chișinău s-au desfășurat lucrările celei de-a IX-a ediții a Conferinței internaționale cu genericul Educația din perspectiva valorilor. Evenimentul a avut loc la USM și a întrunit cercetători din mai multe domenii: pedagogie, filosofie, teologie, istorie, drept și psihologie. La conferință s-au înscris 125 de participanți din mai multe […]