Hramul Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca și al municipiului

353

Miercuri, 28 august 2019, creștinii ortodocși celebrează cea mai însemnată și frumoasă sărbătoare consacrată Născătoarei de Dumnezeu – Adormirea Maicii Domnului. La acest praznic mariologic creștinii soroceni consemnează hramul Catedralei Episcopale și al municipiului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei și paroh al acestui sfânt locaș.

Ierarhului Sorocii i-au coliturghisit protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, protopop de Soroca și paroh-adjunct al Catedralei episcopale, de asemenea și clerul locașului sfânt.

În timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, ipodiaconul Cristian Perciun a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama Catedralei episcopale din Soroca.

Printre numeroșii credincioși veniți la sărbătoarea domnească au fost Dna Ala Pilipețcaia, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Dl Feodosie Bordian, viceprimar al municipiului Soroca, consilieri raionali și municipali.

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este un binevenit prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii soroceni. Catedrala orașului care poartă ca hram această sărbătoare închinată Maicii Domnului, ultimul praznic împărătesc din acest an bisericesc, invită la rugăciune pe binecredincioși, pentru a aduce laudă și cinstire, prin prezența lor, Celei prin care a venit mântuirea, născându-L pe Hristos Domnul”, a menționat în rostirea predicatorială, PS Ioan.

După Liturghie a fost săvârșit un Te Deum, iar mai apoi, Episcopul Ioan i-a felicitat pe creștinii Sorocii cu prilejul hramului Catedralei, dar și al municipiului, care aniversează 520 ani de la prima atestare documentară.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
1158

Un american şi-a câştigat dreptul de a purta coarne în poza pentru permis

Un barbat american, in varsta de 56 de ani, si-a castigat dreptul in instanta de a purta coarne, pe care le considera “vesminte religioase”, in poza pentru permisul de conducere. Phelan Moonsong, din Maine, poarta pe scalp doua coarne specifice caprei, inca din 2009, cand le-a vazut la o adunare pagana, relateaza The Independent. Un […]