Sfânta Marina – Doctorița necunoscută

6376

Sfînta Marina a luat de la Dumnezeu  un har deosebit de a-i ocroti pe copii și mai cu seamă, pe cei firavi și bolnavi. De multe ori în viața noastră îi chemăm în rugăciune pe Dumnezeu și pe sfinții Săi. Așa a făcut o familie din Cipru, cunoscută pentru apelurile televizate de aflare a unui donator potrivit al măduvei necesare pentru operația copilașului lor, Andreas, care suferea de leucemie.

În cele din urmă, donatorul a fost găsit și părinții s-au pregătit să călătorească în SUA unde avea să aiba loc operația de transplant de măduvă. Familia lui Andreas, s-a aflat în tot acest răstimp în continuă rugăciune către Hristos pentru a le izbăvi copilul. Mai mult decît atît, părinții auzind de  minunile Sf. Marina au hotărît să telefoneze la mănăstirea Sfintei din Andros, pentru a cere ajutorul ei.

Starețul a făgăduit că se va ruga sf. Marina ca să-i fie de ajutor copilului în sala de operații. Cu puțin timp, înainte de operație, o femeie s-a înfățișat înaintea doctorului care urma să-l opereze pe micul Andreas. I s-a prezentat ca chirurg și ca medic personal, rugîndu-l să-i permită să asiste în timpul operației. Astfel, doctorița necunoscută a intrat în sala de operații, și nu doar că a urmărit operația micului Andreas, ci a și participat în mod activ la ea.

După operație, doctorul i-a mulțumit doctoriței și a ieșit din sală. Văzîndu-l, părinții lui Andreas s-au grăbit să-i mulțumească, la care doctorul le-a răspuns, adăugînd:,, Totuși, nu pot să înțeleg, de ce ați venit la mine, cînd aveți o doctoriță așa de pricepută pentru copilul dumneavoastră!,,

Părinții, uluiți, i-au răspuns că nu au adus nicio doctoriță și că nu știu nimic despre așa ceva. Au încercat să o caute, dar Doctorița, nu mai era de găsit, căci dispăruse...Părinții au stat multă vreme descumpăniți în fața minunii sf. Marina. Lacrimile de recunoștință și de bucurie le-au umplut ochii! Și-au adus aminte și de făgăduința starețului care a zis că se va ruga Sf. Marina, să fie în sala de operații.

Astfel, în mod regulat, părinții lui Andreas merg totdeauna de ziua pomenirii sf. Marina în Andros, ca să-i mulțumească pentru salvarea fiul lor.

sursa Presa Ortodoxa, nr.6 anul 2009


Articolul Precedent
Articole postate de același autor
1593

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul sărbătorită la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Astăzi, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Naşterea Cinstitului Slăvitului Prooroc Înaintemergătorul şi Botezătorul Ioan, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Arhipăstorului i-au coliturghisit PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și chelar al Catedralei Mitropolitane, […]


Foto