În Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

541

Duminică 6 februarie 2022, numită și Duminica lui Zaheu vameșul, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de slujitorii și credincioșii veniți la Sfânta Liturghie atât din Mun. Ungheni, cât și din Ucraina, regiunea Cernăuți.

Alături de Ierarh a coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor Catedralei și a tuturor credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, care relatează întâlnirea lui Zaheu vameșul cu Hristos, prot. Ștefan Rîmbu, Cleric al Catedralei Episcopale, cu binecuvântarea Ierarhul, a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind despre exemplul de adevărată pocăință și întoarcere la Hristos a lui Zaheu vameșul.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa le-a dorit tuturor o săptămână binecuvântată, a felicitat pe toți credincioșii prezenți cu Sfânta Duminică, în deosebi felicitând creștinele ce poartă numele Sfintei Cuvioase Xenia, care este astăzi pomenită.

Menționăm că la ora 6, în Catedrala Episcopală a fost oficiată prima Sfântă Liturghie, săvârșită de prot. Nicolai Boian, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
3944

Doamne, ajută-mă și învață-mă cum să mă rog! (Protosinghelul Nicodim Măndiţă)

Spuneau maicile din Mănăstirile Văratec şi Agapia că părintele Nicodim era un om de rugăciune. Se ruga în chilie cu mâinile înălţate spre cer, se ruga în biserică, se ruga pe cale, se ruga în pădure, permanent slăvea pe Dumnezeu. După ce-şi termina rugăciunea, deschidea uşa chiliei şi vorbea cu oamenii, spovedind şi mângâind pe […]