Actualitate

”Ierarhi și mărturisitori ai renașterii identității naționale” – Ateneul de cultură și credință, ediția a II-a, desfășurat la Mănăstirea Suruceni

1096

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, a organizat marți, 19 octombrie 2021, cea de-a II-a ediție a Ateneului de cultură și credință ”Biserica Albă”, cu tema ”Ierarhi și mărturisitori ai renașterii identității naționale”. Acest concept este orientat către promovarea dimensiunii creştine a culturii naţionale și a spiritualității ortodoxe. 

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, lucrările reuniunii cultural-științifice s-au desfășurat la Mănăstirea Suruceni, raionul Ialoveni, locul unde se află moaștele Sfântului Dionisie Erhan, un mare cărturar bisericesc din prima jumătate a secolului XX, unul din făuritorii Unirii. 

La reuniune au participat: Egumena EPISTEMIA, stareța mănăstirii ”Sfântul Gheorghe”, localitatea Suruceni, raionul Ialoveni; Protoiereul mitrofor, dr., conf. univ. Octavian MOȘIN, Protoiereul mitrofor, dr. în istorie Maxim MELINTI; academicianul Andrei EȘANU, dr. hab. în istorie Igor CERETEU, dr. în istorie Valentina EȘANU, ș.a. 

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor participanților la eveniment.


Articole postate de același autor
1067

Mama – izvor nesecat de dragoste

Varvara Kalogeropulos – Metallinos Dr. Teologie și licențiată în Filologie Maternitatea este un dar al lui Dumnezeu pentru neamul omenesc. Prin maternitate, femeia este chemată să slujească tainei vieții, firește nu numai ca păstrare a vieții biologice, dar mai ales ca expresie și trăire a vieții în Duhul Sfânt. Caracteristica structurii sufletești a femeii este […]