ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Serghie de Radonej” din satul Lazo, comuna Alava, raionul Ștefan Vodă

689

19 iunie 2022, în prima Duminică după Pogorârea Sfântului Duh (a Tuturor Sfinților), Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pentru prima dată în biserica „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Lazo, comuna Alava, raionul Ștefan Vodă.

Anul 2022 este prilejuit de împlinirea a 600 ani de la descoperirea Cinstitelor Moaște ale Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, fapt pentru care, Biserica din Lazo și-a sărbătorit Ocrotitorul ceresc.

În această localitate de numai 30 de case, a fost scrisă astăzi o filă de istorie, prin prezența liturgică a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, care a primit cu bucurie invitația Protoiereului mitrofor Nicolae Florinschi, paroh al Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Chișinău, cel în a cărui purtare de grijă se află această parohie.

În timpul Sfintei Liturghii, Mitropolitul s-a rugat împreună cu preoții și enoriașii într-o bisericuță mică ca spațiu, dar amenajată din suflet, cu toate cele de trebuință unui sf. lăcaș.

După Sfânta Liturghie, preoții împreună cu enoriașii au înconjurat biserica timp în care au fost citite patru Sfinte Evanghelii, urmate de un Te-deum de Slavă și mulțumire adus Preasfintei Treimi și tuturor Sfinților.

În cuvântul arhipăstoresc, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit preoților și enoriașilor pentru munca depusă în acești trei ani, de când a fost construită biserica.

La raportul Părintelui Nicolae, câțiva ctitori au fost menționați cu medalii și diplome bisericești iar enoriașii prezenți au primit în dar de la Mitropolit iconițe, cărțulii de rugăciune și calendare bisericești în semn de sporire duhovnicească și amintire a acestei frumoase întâlniri.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1480

Predică la Duminica a VII-a după Rusalii – Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum – Despre minunile lui Dumnezeu şi minunile sfinţilor

„Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este de ajuns spre lauda minunilor Tale”. (Slujba aghiazmei mari) Astăzi, când Sfânta Evanghelie ne prezintă două din minunile săvârșite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos și anume vindecarea a doi orbi și a unui demonizat și mut, m-am gândit să vorbesc despre minunile […]