La Chișinău a avut loc deschiderea Festivalului Concurs Internațional de muzică corală „A ruginit frunza din vii”, ediția a XIV-a

902

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, protoiereul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, a participat cu cuvânt de binecuvântarea din numele Ierarhului, la Festivalul Concurs Internațional de muzică corală „A ruginit frunza din vii”, ediția a XIV-a.

La acest festival, care durează trei zile, participă 35 de colective corale din Cuba, Spania, Cehia, Ucraina, România și alte țări, precum și coruri din Republica Moldova. Dna Elena Marian, președintele Festivalului, și principalul organizator, a mulțumit partenerilor pentru implicare în organizare.

Deschiderea oficială a evenimentului și prima zi de evaluare au avut loc în incinta Palatului Republicii. În a doua zi de concurs, colectivele corale se vor întâlni în Muzeul de Istorie a Moldovei. Iar a treia zi va avea loc Gala Laureaților în incita Sălii cu Orgă din Chișinău.

Sectorul Sinodal Activități Culturale,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
4242

Binecuvântează, Doamne, pe vrăjmașii mei!

Doamne, binecuvântează pe vrăjmaşii mei! Şi eu îi binecuvântez şi nu-i blestem! Vrăjmaşii m-au împins şi mai mult spre Tine, în braţele Tale, mai mult decât prietenii. Aceştia m-au legat de pământ şi mi-au răsturnat orice nădejde spre pământ. Vrăjmaşii m-au făcut străin faţă de împărăţiile pământeşti şi un locuitor netrebnic, faţă de pământ. Precum […]