La Chișinău a avut loc deschiderea Festivalului Concurs Internațional de muzică corală „A ruginit frunza din vii”, ediția a XIV-a

179

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, protoiereul Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, a participat cu cuvânt de binecuvântarea din numele Ierarhului, la Festivalul Concurs Internațional de muzică corală „A ruginit frunza din vii”, ediția a XIV-a.

La acest festival, care durează trei zile, participă 35 de colective corale din Cuba, Spania, Cehia, Ucraina, România și alte țări, precum și coruri din Republica Moldova. Dna Elena Marian, președintele Festivalului, și principalul organizator, a mulțumit partenerilor pentru implicare în organizare.

Deschiderea oficială a evenimentului și prima zi de evaluare au avut loc în incinta Palatului Republicii. În a doua zi de concurs, colectivele corale se vor întâlni în Muzeul de Istorie a Moldovei. Iar a treia zi va avea loc Gala Laureaților în incita Sălii cu Orgă din Chișinău.

Sectorul Sinodal Activități Culturale,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
655

Se împlinesc 10 ani de la mutarea la Cer a Mitropolitului Bartolomeu V. Anania

31 ianuarie 2021, o zi în care gândurile, amintirile și rugăciunile se îndreaptă spre cel care a fost Bartolomeu Valeriu Anania. Arhiepiscop și mitropolit, scriitor, academician, deținut în temnițele comuniste, personalitate complexă și reprezentativă pentru Biserica Ortodoxă Română și cultura românească din secolul al XX-lea și primul deceniu al secolului XXI, Bartolomeu Anania rămâne, la […]


Foto