Hristos a Înviat: ziua a XXXII-a

146

M-a surprins zilele acestea reacția unui creștin jignit în public. „Să rămânem oameni!”, atât a spus după ce a fost făcut cu ou și cu oțet de către șeful său.

Mă uit la el: un bărbat de peste șaptezeci de ani, un simplu lăcătuș, dar care își știe meseria și, mai înainte de aceasta, are cei șapte ani de acasă, nu i-a pierdut în timp.

După ce am intrat în discuție, îmi spune printre altele: „Am învățat de la bunic să nu cobor la înălțimea omului lipsit de bun simț!” Înțelept sfat. Și util pentru a rezista într-o lume care, se pare uneori, consideră lipsa bunului simț o trăsătură a omului de succes.

Dar noi să cerem în continuare de la Dumnezeu bunătate și înțelepciune, căci „cine le dobândește pe acestea, viețuiește în ceruri”, spunea Sfântul Talasie Libianul.

Pentru că la cer putem urca doar ca OAMENI!

Preot Octavian Moșin


Articole postate de același autor
682

Povestea unei familii din Volintiri: A înfiat doi copii pe lângă cei opt copii proprii

Într-o lume în care valorile tradiționale sunt adesea puse la îndoială, familia Boldișor din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, reprezintă un exemplu demn de urmat. Cu cinci fete și cinci băieți, familia demonstrează că dragostea, unitatea și devotamentul pot trece dincolo de legăturile biologice, transmite Știri.md cu referire la Studio L. Gheorghe și Natalia Boldișor […]