Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a sfințit o Cruce iluminată, montată recent în localitatea Costești, r. Ialoveni

687

Preasfințitul Părinte Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-a aflat vineri, 22 iulie 2022, în mijlocul credincioșilor din localitatea Costești, raionul Ialoveni.

După ample lucrări de construcție a avut loc sfințirea unei Cruci iluminate, montată la o margine a satului, spre închinarea credincioșilor.

Edificarea Crucii a fost realizată la inițiativa și cu sprijinul financiar al Dlui Ion Mereacre, băștinaș din Costești și director al Companiei de construcții „Cornelius” din Marea Britanie în colaborare cu primăria Costești și enoriașii din sat.

Această lucrarea a fost începută de către Dl Timotei Sîrghi și a fost finalizată de către părintele diacon Ioan Scutaru slujitor la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costești.

La acest pregnant eveniment au participat mulțime de credincioși dar și copiii de la Centrul „Sfântul Filaret cel Milostiv” de pe lângă parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Costești care, au prezentat un mic spectacol cu tematică religioasă.

La sfârșitul slujbei Preasfinția Sa a adresat celor prezenți mesajul Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, mulțumindu-le pentru implicarea în această lucrare creștinească, unică și istorică pentru localitatea Costești.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1944

Pregătirea tinerilor părinți pentru nașterea primului copil

Mi se pare foarte important ca în astfel de situaţii familia să aibă prieteni cu copii, care vin la aceeaşi biserică şi care le-ar putea da un sfat în această privinţă. Nu este obligatoriu să copiezi experienţa altora, dar este bine să ştii cât mai multe dinainte, cum să te comporţi cu copilul, ce greutăţi şi probleme […]