Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Episcopală din Mun. Ungheni în ziua pomenirii Sf. M. Mc. Dimitrie

386

Luni, 8 noiembrie 2021, de pomenirea Sf. M. Mc. Dimitrie, Înaltreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a înălțat către Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt predicatorial, în care a explicat credincioșilor viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îndemnând credincioșii să-l aibă pe Sfântul M. Mc. Dimitrie ca exemplu de mărturisire a dreptei credințe și exemplu de trăire creștină și să-i ceară ajutorul prin rugăciune.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit tedeum pentru sănătatea tuturor celor omagiați și cu hramul casei, după care a felicitat pe toți omagiați, dorindu-le tuturor sănătate și viață binecuvântată și rodnică în fapte bune.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1232

Cine este, de fapt, Pintilie Călătorul?

În legătură cu numele lui Pintilie Călătorul, există credința că, din această zi „se călătorește vara”, o călătorie semnalată de plecarea păsărilor migratoare în țările calde, sau de îngălbenirea ușoară a frunzelor, în special a celor de tei. În realitate, însă, Pintilie Călătorul este o preudo-sărbătoare, ca și Foca sau Ilie-Pălie. Tradiția populară a creat […]


Foto