Adunarea preoților din Protopopiatul Strășeni

457

La 12 aprilie, ziua vrednicului de pomenire Sfântului Ierar Gavriil-Bănulescu Bodoni, a avut loc Adunarea generală a preoților din Protopopiatul Strășeni.

Ședința a fost Binecuvântată și condusă de către PC Arhim. Filaret (Cuzmin), Starețul Sfintei Mănăstiri Căpriana, Protopop al bisericilor din raionul Strășeni și s-a desfășurat în în incinta Mănăstirii Căpriana.

În dimineața zilei, a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor mai Înainte Sfințite, după care preoții împreună cu enoriașii prezenți au oficiat și Acatistul Sfântului Ierarh Gavriil.

Preoții au fost mărturisiți de către duhovnicul protopopiatului Protoiereul mitrofor Alexandru Iamandi. Mai târziu a avut loc și întrunirea preoților cu totalizările  pentru activitatea pastorală.

În cadrul adunării au fost discutate mai multe subiecte importante, s-au făcut totalizări semestriale și s-au trasat sarcini pentru perioada următoare. Astfel s-a discutat asupra pregătirii parohiilor pentru sărbătorile legate de învierea Mântuitorului Hristos cât și a Paștilor Blajinilor, au fost puse în discuție și problemele stringente care au fost depistate pe la parohii în urma controlului efectuat de către părintele Protopop.

În special s-a discutat despre problema refugiaților și sărbătoarea Învierii. S-a mai discutat despre Festivalul cântecului religios, care în acest an se va desfășura la biserica sfinților Împărați Constantin și Elena din orașul Strășeni, și cel cu elevii școlilor care va avea loc la Mănăstirea Căpriana.

Protopopiatul Strășeni


Articole postate de același autor
294

Hramul catedralei arhierești „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

În Duminica a XI-a după Cincizecime și ziua prăznuirii Adormirii Maicii Domnului, 28 august 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în catedrala episcopală din orașul Soroca. De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului catedrala arhierească soroceană își prăznuiește hramul. La Dumnezeiasca slujbă au participat prot. Nicolae CRAVEȚ, Secretar al Vicariatului de Soroca […]


Foto