Sfântul Ierarh Spiridon sărbătorit la Catedrala episcopală din Soroca

796

Vineri, 25 decembrie 2020, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, protoiereul Vitalie Șoimu, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Cerlina, raionul Soroca, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de slujire preoțească, a fost decorat de către PS Ioan, cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.

De asemenea, în cadrul Liturghiei, tânărul Oleg Brăileanu, a fost hirotonit în treapta de diacon.

La finalul Sfintei Liturghii, arhipăstorul sorocean a fost felicitat cu prilejul împlinirii a șase ani din ziua alegerii în treapta de Episcop. La data de 25 decembrie 2014, Arhim. Ioan a fost ales de către Sfântul Sinod al BORu Episcop de Soroca, Vicar al Eparhiei Chișinăului.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Sfinte Părinte Ierarhe Spiridon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
775

PS Siluan de Orhei a binecuvântat „Drumul Crucii și al Pocăinței”, care se va desfășura în jurul mun. Chișinău și a săvârșit Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului în curtea bisericii „Sf. Dumitru” din Capitală

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit VLADIMIR, în dimineața zilei de vineri, 16 iulie 2021, PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a oficiat slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului la Biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Chișinău. La slujba matinală s-au unit în duh de rugăciune clericii şi mirenii care participă la tradiționalul Drum al Crucii şi […]


Foto