Sfântul Ierarh Spiridon sărbătorit la Catedrala episcopală din Soroca

375

Vineri, 25 decembrie 2020, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, protoiereul Vitalie Șoimu, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Cerlina, raionul Soroca, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de slujire preoțească, a fost decorat de către PS Ioan, cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.

De asemenea, în cadrul Liturghiei, tânărul Oleg Brăileanu, a fost hirotonit în treapta de diacon.

La finalul Sfintei Liturghii, arhipăstorul sorocean a fost felicitat cu prilejul împlinirii a șase ani din ziua alegerii în treapta de Episcop. La data de 25 decembrie 2014, Arhim. Ioan a fost ales de către Sfântul Sinod al BORu Episcop de Soroca, Vicar al Eparhiei Chișinăului.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Sfinte Părinte Ierarhe Spiridon, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
209

Povestire despre mireasma răspândită de Sfânta Mână Dreaptă a Cinstitului Înaintemergător

În anul 1961, la praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, la 29 august, când mănăstirea noastră săvârşeşte, după obicei, priveghere de toată noaptea, au participat, împreună cu noi, arhimandritul Heruvim Karabelas, ierodiaconul Pavel şi doi teologi, toţi din Pireu. Spre sfârşitul privegherii, când se cântă exapostilariile (exapostilarie – tropar care se canta inainte de „Laude”), se […]