Acord de colaborare între Comitetul Sindical al angajaților USM și biserica universitară

612

La 14 decembrie 2021 a fost binecuvântat sediul renovat al Comitetului Sindical al angajaților USM. Ceremonia religioasă a fost oficiată de către pr. Octavian Moșin.

La eveniment au fost prezenți dl Efimie Chilari, președintele Comitetului Sindical, precum și angajații instituției. Din partea universității au participat doamnele prorectori Otilia Dandara și Violeta Cojocaru.

După slujba de binecuvântare a fost semnat un acord de colaborare între Comitetul Sindical și Biserica USM, trasându-se mai multe direcții de conjugare a eforturilor întru susținerea și încurajarea actualilor și foștilor membri ai instituției.

Chiar din acest an vor fi încurajați pensionarii USM, care se confruntă cu diverse dificultăți materiale.

Este de menționat faptul că acordul prevede desfășurarea unor măsuri culturale și spirituale, inclusiv pelerinaje pe la locurile sfinte din republică.


Articole postate de același autor
1211

Mijlocitoare a mântuirii noastre ești tu, Maica lui Dumnezeu!

Desigur că Hristos este singurul mântuitor al oamenilor. Însă Dumnezeu a voit ca toată lucrarea de mântuire înfăptuită de El să depindă de consimțământul dat de Fecioara Maria la închinarea Arhanghelului Gavriil, în ziua Bunei Vestiri. Pentru aceasta, slujbele ortodoxe ne-o prezintă pe Maica Domnului, în nenumărate imne poetice, ca fiind părtașă la lucrarea mântuirii […]