7 ani fără de părintele arhimandrit Agafon (Potoroacă)

657

Astăzi se împlinesc 7 ani de când marele duhovnic Arhimandritul Agafon (Potoroacă) a trecut la cele veșnice.

Zeci de credincioși s-au adunat în amiaza zilei la Cimitirul central din capitală pentru a participa la slujba parastasului.

”După plecarea părintelui mulți credincioși s-au simțit cumva văduviți duhovnicește, avându-l drept sfătuitor și sprijinitor în viață. Însă părintele a știut pe fiecare fiu duhovnicesc să-l facă de sine stătător, zicând adesea că ”nu zădarnic Domnul ne-a dat fiecăruia cap, să ne folosească”.

Ne amintim și astăzi de înțeleptele povețe, care ne călăuzesc în viața de zi cu zi.”, a menționat pr. Octavian Moșin, prezent la slujba de pomenire.

Totodată, fiii duhovnicești ai regretatului părinte au adunat câteva gânduri ale părintelui într-o cărțulie, din care putem sorbi rânduri și gânduri ale acestui om cu multă dăruire pentru Dumnezeu și aproapele.


Articole postate de același autor
2352

Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu arată oamenilor drumul salvării

„Să ne-ntoarcem, oameni buni, la icoană!” Acesta este îndemnul rostit cu fermitate şi căldură de Părintele arhimandrit Iustin Pârvu, duhovnicul trăirilor athonite şi al făptuirilor ctitoriale care ne uimesc la aflarea şi vederea lor. Monahul martirizat 16 ani în beciurile securităţilor, în temniţele comuniste, în minele de plumb de la Baia Sprie şi în muncile […]


Foto