PS Ioan: „Locul cel mai potrivit pentru încheierea anului vechi și întâmpinarea anului nou este Biserica lui Hristos”

355

La trecerea dintre ani, 01 ianuarie 2021, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din orașul Soroca.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni Prot. mitr Nicolae Craveț, Secretar și Protopop al Vicariatului de Soroca, un sobor de preoți și diaconi.

Catedrala episcopală a găzduit enoriași soroceni, dornici să aducă rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu la cumpăna dintre ani.

După încheierea Liturghiei a fost săvârșit un Te Deum la începutul anului nou calendaristic, apoi Preasfințitul Episcop Ioan s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură, reiterând faptul că „Locul cel mai potrivit pentru încheierea anului vechi și întâmpinarea anului nou este Biserica lui Hristos”.

„Să nu ne pierdem valorile cele mai sfinte”, a spus Preasfința Sa deoarece „oricâtă bogăţie şi bunăstare am avea, dacă ne pierdem credinţa în Dumnezeu, totul este în zadar. Destinaţia noastră finală este Împărăţia lui Dumnezeu”.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
450

Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti

Sfântul Ierarh Nifon, Mitropolitul Ţării Româneşti († 1508) Acest fericit şi prea înţelept ierarh al Bisericii lui Hristos s-a născut prin anii 1435-1440 în Peloponez (Grecia), din părinţi binecredincioşi. După ce învaţă carte, se face călugăr şi se retrage la linişte în Muntele Athos, nevoindu-se în Mănăstirile Cutlumuş, Marea Lavră şi Dionisiu. În anul 1483 […]