PS Ioan: „Locul cel mai potrivit pentru încheierea anului vechi și întâmpinarea anului nou este Biserica lui Hristos”

803

La trecerea dintre ani, 01 ianuarie 2021, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din orașul Soroca.

Alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni Prot. mitr Nicolae Craveț, Secretar și Protopop al Vicariatului de Soroca, un sobor de preoți și diaconi.

Catedrala episcopală a găzduit enoriași soroceni, dornici să aducă rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu la cumpăna dintre ani.

După încheierea Liturghiei a fost săvârșit un Te Deum la începutul anului nou calendaristic, apoi Preasfințitul Episcop Ioan s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură, reiterând faptul că „Locul cel mai potrivit pentru încheierea anului vechi și întâmpinarea anului nou este Biserica lui Hristos”.

„Să nu ne pierdem valorile cele mai sfinte”, a spus Preasfința Sa deoarece „oricâtă bogăţie şi bunăstare am avea, dacă ne pierdem credinţa în Dumnezeu, totul este în zadar. Destinaţia noastră finală este Împărăţia lui Dumnezeu”.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
832

Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului

Petru Movilă (n. 31 decembrie 1596/13 ianuarie 1597, Suceava – d. 22 decembrie 1646/1 ianuarie 1647 Kiev) a fost arhiepiscop și din 1633 mitropolit al Kievului, al Galiției și al întregii Rusii. A avut un rol deosebit în Sinodul de la Iași din 1642. Pregătirea teologică Petru Movilă s-a născut la Suceava, în anul 1596, […]


Foto