Lansare de carte și discuții duhovnicești la Mănăstirea Japca

662

În zilele de 15 și 16 iunie 2022, câțiva profesori din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie s-au întrunit la Mănăstirea Japca. În drum a fost vizitată Mănăstirea Curchi.

Acum un an, la Japca s-a ținut un simpozion științific din seria ”lecturi mănăstirești”, fiind lansată o culegere cu articole și impresii trăite vara trecută.

La eveniment au participat: dl Igor Șarov, rectorul USM, egumena Parascheva, stareța mănăstirii, profesorii Emil Dragnev, Igor Bercu, Ion Valer Xenofontov și pr. Octavian Moșin, masteranzi și obștea mănăstirii.

Fiecare a venit cu câteva gânduri legate de această mănăstire a rezistenței, care reprezintă o adevărată oază de rugăciune și de nevoință.

De rând cu lansarea culegerii, oaspeții au participat la Sf. Liturghie, vizitând complexului monastic și săvârșind o rugăciune de pomenire în cimitirul mănăstiresc.

Urmează inițierea altor proiecte de studiere a vieții călugărești de la Japca, în care vor fi antrenați cercetători de la USM și nevoitoare de la sfânta mănăstire.


Articole postate de același autor
1777

Adevărata dezvoltare personală este desăvârşirea

Citim cărţi de dezvoltare personală, de dezvoltare a relaţiilor, mergem la workshop-uri, ne propunem liste pe care, respectându-le, ne înscriem cu un pas mai sus în evoluţia spre a fi un om mai bun ori un creştin autentic. Citim Vieţile Sfinţilor sau gânduri ale unor părinţi îmbunătăţiţi ai zilelor noastre şi căutăm să le aplicăm […]