Lansare de carte și discuții duhovnicești la Mănăstirea Japca

412

În zilele de 15 și 16 iunie 2022, câțiva profesori din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie s-au întrunit la Mănăstirea Japca. În drum a fost vizitată Mănăstirea Curchi.

Acum un an, la Japca s-a ținut un simpozion științific din seria ”lecturi mănăstirești”, fiind lansată o culegere cu articole și impresii trăite vara trecută.

La eveniment au participat: dl Igor Șarov, rectorul USM, egumena Parascheva, stareța mănăstirii, profesorii Emil Dragnev, Igor Bercu, Ion Valer Xenofontov și pr. Octavian Moșin, masteranzi și obștea mănăstirii.

Fiecare a venit cu câteva gânduri legate de această mănăstire a rezistenței, care reprezintă o adevărată oază de rugăciune și de nevoință.

De rând cu lansarea culegerii, oaspeții au participat la Sf. Liturghie, vizitând complexului monastic și săvârșind o rugăciune de pomenire în cimitirul mănăstiresc.

Urmează inițierea altor proiecte de studiere a vieții călugărești de la Japca, în care vor fi antrenați cercetători de la USM și nevoitoare de la sfânta mănăstire.


Articole postate de același autor
1634

10 recomandări pentru bărbați

1. Într-o căsnicie, dragostea trebuie să vină, îndeosebi dinspre bărbat spre femeie. Acest lucru l-a făcut şi Hristos faţă de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Însuşi ca să o facă slăvită. 2. Bărbatul să nu înceteze să-i arate soţiei dragostea sa, precum şi faptul că toata truda şi toată strădania lui au un singur […]