Sfânta Liturghie din Duminica după Nașterea Domnului, oficiată la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

680

Pe 9 ianuarie 2022, în Duminica după Naşterea Domnului, când și face și pomenirea Sfântului Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Ierarh a coliturghisit Arhim. Chiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial Mănăstiri și Viață monahală, Arhim. Spiridon (Marin), Starețul Mănăstirii Hîrbovăț, dar și alți slujitori.

La Sfânta Liturghie au luat parte și Starețele Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor acestei Catedrale.

După citirea pericopei evanghelice, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină în care a explicat credincioșilor mesajul evanghelic, vorbind totodată de exemplul viețuirii creștine și mărturisitoare a Sfântului Întâiului Mucenic și Arhidiacon Ștefan.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios de Corul Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana Rotari.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți credincioșii prezenți. În mod deosebit Ierarhul a adresat cuvinte de felicitare Prot. Ștefan Rîmbu, Cleric al Catedralei Episcopale, care își cinstește sfântul ocrotitor. Cu acest binecuvântat prilej Înaltpreasfinția Sa i-a oferit în dar părintelui omagiat, prot. Ștefan RÎMBU, o frumoasă și deosebită candelă.

După aceasta Ierarhul a fost felicitat cu Sfintele Sărbători de iarnă de Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din Eparhie.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
514

Sfânta Mănăstire Cușelăuca – loc de rugăciune și vindecare

În satul Cușelăuca (raionul Șoldănești) se află Mănăstirea de maici „Cuşelăuca” fondată în anul 1786, pe o pantă, lîngă rîulețul Ciorna. Mănăstirea este înconjurată de păduri, are două biserici. În anul 1960, locașul a fost închis de autorități. Multe călugărițe au rămas aici ca angajate ale colhozului înființat pe teritoriul mănăstirii. În stăreţie şi adăpostul […]