Slujbă sobornicească la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț

397

În urma raportului înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în anul 2018, s-a hotărât prin Decizie Sinodală ca, prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, să fie cinstită cuviincios, prin slujbă sobornicească, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț.

Din 2018 încoace, deja al treilea an consecutiv, în prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la Sfânta Mănăstire „Adormirea Maicii Domnului” din satul Hîrbovăț, raionul Călărași, se săvârșește într-o atmosferă de sărbătoare deosebită, slujba Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț.

Astfel, duminică, 18 octombrie 2020, cu binecuvântarea și îndemnul părintesc al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, cu acest prilej, într-o atmosferă de sărbătoare și pioșenie, s-a oficiat o slujbă sobornicească.

La această Sfântă Liturghie au luat parte prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, un sobor de preoți și diaconi, dar și numeroși credincioși, care au înălțat Pururi Fecioarei Maria, cântări și rugăciuni, de mulțumire, de laudă și de ajutor.

La final a fost săvârșit un tedeum de mulțumire în fața Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț, citindu-se și acatistul. Credincioșii s-au închinat sfintei Icoane, cerând ajutor de la Maica Domnului, apoi au fost miruiți.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
856

Postim la fel cum iubim

În toate religiile, de-a lungul veacurilor, regăsim ideea de post. Se pot găsi similitudini, se pot face tot felul de conexiuni. Dar oare semnificația postirii este aceeași la toți? Există un dialog extrem de relevant pe această temă în cele trei Evanghelii sinoptice care pornește de la… nepostire! „Atunci au venit la El ucenicii lui […]