Slujbă sobornicească la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț

1030

În urma raportului înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în anul 2018, s-a hotărât prin Decizie Sinodală ca, prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, să fie cinstită cuviincios, prin slujbă sobornicească, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț.

Din 2018 încoace, deja al treilea an consecutiv, în prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la Sfânta Mănăstire „Adormirea Maicii Domnului” din satul Hîrbovăț, raionul Călărași, se săvârșește într-o atmosferă de sărbătoare deosebită, slujba Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț.

Astfel, duminică, 18 octombrie 2020, cu binecuvântarea și îndemnul părintesc al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, cu acest prilej, într-o atmosferă de sărbătoare și pioșenie, s-a oficiat o slujbă sobornicească.

La această Sfântă Liturghie au luat parte prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, un sobor de preoți și diaconi, dar și numeroși credincioși, care au înălțat Pururi Fecioarei Maria, cântări și rugăciuni, de mulțumire, de laudă și de ajutor.

La final a fost săvârșit un tedeum de mulțumire în fața Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț, citindu-se și acatistul. Credincioșii s-au închinat sfintei Icoane, cerând ajutor de la Maica Domnului, apoi au fost miruiți.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
1924

Postul în familie aduce mari realizări

Pentru a trăi viaţa în mod normal, fără abuzuri, fără ignorarea şi încălcarea drepturilor membrilor societăţii, omenirii i s-au impus tot timpul anumite legi morale, religioase, pentru disciplinare. În creştinism, pentru disciplinarea noastră sufletească şi trupească, avem lăsat de către Sfinţii Părinţi legea postului trupesc şi sufletesc. Există cele patru posturi mari de peste an, […]


Foto