Slujbă sobornicească la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț

489

În urma raportului înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în anul 2018, s-a hotărât prin Decizie Sinodală ca, prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, să fie cinstită cuviincios, prin slujbă sobornicească, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț.

Din 2018 încoace, deja al treilea an consecutiv, în prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la Sfânta Mănăstire „Adormirea Maicii Domnului” din satul Hîrbovăț, raionul Călărași, se săvârșește într-o atmosferă de sărbătoare deosebită, slujba Icoanei Maicii Domnului de la Hîrbovăț.

Astfel, duminică, 18 octombrie 2020, cu binecuvântarea și îndemnul părintesc al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Sfânta Mănăstire Hîrbovăț, cu acest prilej, într-o atmosferă de sărbătoare și pioșenie, s-a oficiat o slujbă sobornicească.

La această Sfântă Liturghie au luat parte prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, un sobor de preoți și diaconi, dar și numeroși credincioși, care au înălțat Pururi Fecioarei Maria, cântări și rugăciuni, de mulțumire, de laudă și de ajutor.

La final a fost săvârșit un tedeum de mulțumire în fața Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hîrbovăț, citindu-se și acatistul. Credincioșii s-au închinat sfintei Icoane, cerând ajutor de la Maica Domnului, apoi au fost miruiți.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
394

Peste 20 de bolnavi au primit ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, peste 20 de bolnavi care provin din categoriile sociale dezavantajate, în special a celor neasigurate și imobilizate la pat, din R. Moldova, au primit în această toamnă ajutoare medicale gratuite și susținere materială din partea Bisericii, în cadrul Proiectului „Sănătate pentru toți”. Proiectul se desfășoară cu susținerea permanentă a partenerilor […]