Stareţa Mănăstirii Vladimireşti a trecut la Domnul

1483

Stavrofora Daniela Nedelcu, stareţa mănăstirii Vladimireşti, a trecut la cele veşnice în data de 1 februarie, la vârsta de 91 de ani.

„În pacea, liniștea rugăciunii și a responsabilității pentru binele obștii mănăstirii, la vârsta de 91 de ani se îndreaptă spre Dumnezeu pe Care L-a slujit cu credință și devotament din tinerețe, trecând prin suferințele desființării mănăstirii, pe care le-a asumat creștinește, lucrând ca pictor la pictarea multor biserici din Eparhia Dunării de Jos și din țară”, a transmis conducerea mănăstirii.

Monahia Daniela Nedelcu a fost numită stareţă a aşezământului monahal în toamna anului 2005, fiind aşezată în această demnitate la 16 aprilie 2006.

Stavrofora Daniela Nedelcu a fost mărturisitoare în temnițele comuniste, fiind întemniţată peste 4 ani la Mislea împreună cu monahia Zorica Lațcu.

A suportat cu demnitate suferințele temniței de la Mislea, iar din anul 1990 a contribuit la reașezarea rosturilor mănăstirii, prin rectitorirea bisericii mari şi a paraclisului de iarnă, a corpurilor de chilii, a anexelor mănăstireşti, sprijinind reînceperea funcţionării atelierelor de pictură, sculptură, croitorie, broderie ş.a., menţionează obştea de la Vladimireşti.

Mănăstirea Vladimireşti

Mănăstirea a fost înfiinţată în anul 1938, construcţia bisericii încheindu-se în anul 1943. În data de 15 august a aceluiaşi an biserica a fost sfinţită de Arhiereul vicar Ilarion Băcăoanul, delegatul Episcopului Lucian al Episcopiei Romanului. În împrejurările anilor grei de suferinţă pentru tot neamul românesc, mănăstirea a fost desfiinţată în anul 1956.

În condiţiile de libertate, începând cu anul 1990 mănăstirea a manastirea vladimiresti

fost reînfiinţată cu binecuvântarea Arhiepiscopiului Antim Nica, prin hotărârea Sfântului Sinod nr.3416/1990.

 

Sursa: basilica.ro


Articole postate de același autor
1342

Mănăstirea Coșula a fost reabilitată

Mănăstirea Coșula a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Botoșani, după implementarea unui proiect de reabilitare în valoare de 15 milioane de lei din fonduri europene și adăugarea de noi construcții din fonduri guvernamentale în valoare de aproape 3 milioane de lei oferiți de Compania Națională de Investiții (CNI). Din banii […]