Protoiereului mitrofor Mihail Smerea a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr.II

878

Miercuri, 1 decembrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir l-a decorat cu prilejul a 70 ani de viață și 40 ani de slujire clericală pe Protoiereului mitrofor Mihail Smerea, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Chișinău.

Protoiereul mitrofor Mihail a primit din partea Întâistătătorului ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr.II, în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru munca depusă pe parcursul a patru decenii în Via Domnului.

În anul 1989, părintele Mihail a  redeschis Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Chişinău, care fusese devastată de regimul totalitar. Iar, mai apoi a fost cel care a depus eforturi întru deschiderea unui paraclis în preajma Spitalului Clinic Republican cu hramul în cinstea „Sf. Apostol şi Evanghelist Luca”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1537

Academicianul Ioan-Aurel Pop: Educația, școala, cultura, credința sunt cheia succesului

Preşedintele Academiei Române a ţinut în 19 iunie la Parohia clujeană Tăuţi o conferinţă pe tema „Educația patriotică în familie şi şcoală – temei al iubirii universale”. Încă de la începutul evenimentului, Ioan-Aurel Pop a afirmat că nu va înţelege niciodată de ce „patria” a devenit „subiect de persiflare” și chiar de „dispreț”, dar și […]