Protoiereului mitrofor Mihail Smerea a fost decorat cu ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr.II

242

Miercuri, 1 decembrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir l-a decorat cu prilejul a 70 ani de viață și 40 ani de slujire clericală pe Protoiereului mitrofor Mihail Smerea, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Chișinău.

Protoiereul mitrofor Mihail a primit din partea Întâistătătorului ordinul „Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni”, de gr.II, în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru munca depusă pe parcursul a patru decenii în Via Domnului.

În anul 1989, părintele Mihail a  redeschis Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Chişinău, care fusese devastată de regimul totalitar. Iar, mai apoi a fost cel care a depus eforturi întru deschiderea unui paraclis în preajma Spitalului Clinic Republican cu hramul în cinstea „Sf. Apostol şi Evanghelist Luca”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1940

Gânduri despre iubire și lumină de la Sfântul Evanghelist și Apostol Ioan

Să nu iubim cu vorba, ci cu fapta! „Dar cel ce are bogăţia lumii şi-l vede pe fratele său în lipsuri şi inima şi-o-nchide faţă de el, cum rămâne-ntru el iubirea lui Dumnezeu? Copilaşii mei, să nu iubim cu vorba, nici cu vorbirea, ci-n faptă şi-n adevăr.” Hristos S-a arătat lumii pentru a zădărnici lucrurile […]


Foto