8 sfaturi de la Arhiepiscopul PETRU pentru buna educație a copiilor

1181
  1. Părinții să-și crească copiii pentru Rai. Să-i învețe sfințenia, evlavia, virtutea, omenia, blândețea, credința, rugăciunea.
  2. Părinții sunt modelele cele mai aproape pentru buna educație a copiilor lor. De aceea este foarte important ca, însăși părinții să aibă o educație aleasă.
  3. Familiile cu mulți copiii sunt o parte importantă și puternică a societății.
  4. Să îngrădim copiii de a sta la televizor. Prin ecran li se transmite un ocean de informații care îi formează; astfel, Dvs le permiteți străinilor să vă educe copiii.
  5. Tata, alături de mama copiilor, să se implice activ în educația copiilor.
  6. Copiii fericiți și liniștiți, sunt produsul dragostei și bunei înțelegeri între părinți.
  7. Dumnezeu păzește copiii. El îi înțelepțește, le călăuzește pașii și le bineorînduiește viața.
  8. Familia care participă în toată componența ei la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie primește Har și multă binecuvântare de la Bunul Dumnezeu. Ea e ferită de primejdii, depășește ușor dificultățile vieții și are parte de bucurii.

(extras din predicile Înaltpreasfințitului PETRU Musteața, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni)

 

Sursa: familiafericita.info


Articole postate de același autor
368

În ziua prăznuire a Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Înaltpreasfintitul Arhiepiscop Petru, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Vineri, 6 mai 2022, în ziua de pomenire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta şi Dumnezeieasca Liturghie, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. Alături de Ierarh au coliturghisit soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai Catedralei împreună cu creştinii veniţi […]


Foto