8 sfaturi de la Arhiepiscopul PETRU pentru buna educație a copiilor

1652
  1. Părinții să-și crească copiii pentru Rai. Să-i învețe sfințenia, evlavia, virtutea, omenia, blândețea, credința, rugăciunea.
  2. Părinții sunt modelele cele mai aproape pentru buna educație a copiilor lor. De aceea este foarte important ca, însăși părinții să aibă o educație aleasă.
  3. Familiile cu mulți copiii sunt o parte importantă și puternică a societății.
  4. Să îngrădim copiii de a sta la televizor. Prin ecran li se transmite un ocean de informații care îi formează; astfel, Dvs le permiteți străinilor să vă educe copiii.
  5. Tata, alături de mama copiilor, să se implice activ în educația copiilor.
  6. Copiii fericiți și liniștiți, sunt produsul dragostei și bunei înțelegeri între părinți.
  7. Dumnezeu păzește copiii. El îi înțelepțește, le călăuzește pașii și le bineorînduiește viața.
  8. Familia care participă în toată componența ei la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie primește Har și multă binecuvântare de la Bunul Dumnezeu. Ea e ferită de primejdii, depășește ușor dificultățile vieții și are parte de bucurii.

(extras din predicile Înaltpreasfințitului PETRU Musteața, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni)

 

Sursa: familiafericita.info


Articole postate de același autor
1470

Stareţa Mănăstirii Vladimireşti a trecut la Domnul

Stavrofora Daniela Nedelcu, stareţa mănăstirii Vladimireşti, a trecut la cele veşnice în data de 1 februarie, la vârsta de 91 de ani. „În pacea, liniștea rugăciunii și a responsabilității pentru binele obștii mănăstirii, la vârsta de 91 de ani se îndreaptă spre Dumnezeu pe Care L-a slujit cu credință și devotament din tinerețe, trecând prin […]