8 sfaturi de la Arhiepiscopul PETRU pentru buna educație a copiilor

537
  1. Părinții să-și crească copiii pentru Rai. Să-i învețe sfințenia, evlavia, virtutea, omenia, blândețea, credința, rugăciunea.
  2. Părinții sunt modelele cele mai aproape pentru buna educație a copiilor lor. De aceea este foarte important ca, însăși părinții să aibă o educație aleasă.
  3. Familiile cu mulți copiii sunt o parte importantă și puternică a societății.
  4. Să îngrădim copiii de a sta la televizor. Prin ecran li se transmite un ocean de informații care îi formează; astfel, Dvs le permiteți străinilor să vă educe copiii.
  5. Tata, alături de mama copiilor, să se implice activ în educația copiilor.
  6. Copiii fericiți și liniștiți, sunt produsul dragostei și bunei înțelegeri între părinți.
  7. Dumnezeu păzește copiii. El îi înțelepțește, le călăuzește pașii și le bineorînduiește viața.
  8. Familia care participă în toată componența ei la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie primește Har și multă binecuvântare de la Bunul Dumnezeu. Ea e ferită de primejdii, depășește ușor dificultățile vieții și are parte de bucurii.

(extras din predicile Înaltpreasfințitului PETRU Musteața, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni)

 

Sursa: familiafericita.info


Articole postate de același autor
713

Bonifatie – de la decăzut moral la sfânt

Mi-am amintit de viaţa Sfântului Mucenic Bonifatie, care tocmai se prăznuieşte la un început de an calendaristic. Lumea îl invocă în rugăciuni întru depăşirea patimii beţiei. O mare problemă, care macină atâtea şi atâtea vieţi, distruge atâtea familii… Multe beţii s-au făcut şi în noaptea spre Sf. Bonifatie. Astfel, unora le-ar prinde bine să citească […]


Foto