Și-a început activitatea tabăra pentru copii la mănăstirea Curchi

367

Astăzi, 4 noiembrie 2016, a fost inaugurată tabăra pentru copii organizată cu binecuvântarea nou-hirotonitului PS Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.  

În dimineața zilei, copiii au fost întâmpinați de pr. Octavian Moșin și de câţiva voluntari din Asociația Studenților Creștini Ortodocși în biserica USM, care i-au însoţit pe micii creştini la mănăstirea Curchi.

Tabăra își desfășoară activitatea în perioada vacanței de toamnă, între 4-6 noiembrie şi au fost selectaţi copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani din mai multe zone: patru din s. Pelnia, r. Drochia, doi din or. Criuleni, doi copii din s. Căpriana, r. Străşeni şi opt copii din municipiul Chişinău.

Tema propusă pentru această tabără este "Dumnezeu, prietenul meu". Astfel, în tinda și tihna mănăstirii, care-i găzduieşte, copiii au posibilitatea să cunoască mai multe despre Dumnezeu și care sunt pașii necesari pentru ca Hristos să ne devină un bun prieten.

Totodată, prin programul unei zile îi antrenează pe copii în activităţi menite să-i dezvolte pe plan fizic, intelectual şi spiritual.

A consemnat Natalia Lozan

 


Articole postate de același autor
2362

Cum ţi-e viaţa, aşa ţi-e şi credinţa!

“Iubirea lui Dumnezeu faţă de cel mai mare păcătos este mai mare decât iubirea celui mai mare sfânt faţă de Dumnezeu!”. Noi trebuie să ne încredem în Dum­nezeu, în bunătatea Lui. În psalmul l02 se spune: “Pe cât sunt de departe ceru­rile de la pământ, atât este de mare bu­nătatea Lui spre cei ce se […]