Și-a început activitatea „Tabara bucuriei” în parohia

435

Astăzi, 4 noiembrie 2016, a fost inaugurată tabăra pentru copii organizată cu binecuvântarea nou-hirotonitului PS Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.  

În dimineața zilei, copiii au fost întâmpinați de pr. Octavian Moșin și de câţiva voluntari din Asociația Studenților Creștini Ortodocși în biserica USM, care i-au însoţit pe micii creştini la mănăstirea Curchi.

Tabăra își desfășoară activitatea în perioada vacanței de toamnă, între 4-6 noiembrie şi au fost selectaţi copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani din mai multe zone: patru din s. Pelnia, r. Drochia, doi din or. Criuleni, doi copii din s. Căpriana, r. Străşeni şi opt copii din municipiul Chişinău.

Tema propusă pentru această tabără este "Dumnezeu, prietenul meu". Astfel, în tinda și tihna mănăstirii, care-i găzduieşte, copiii au posibilitatea să cunoască mai multe despre Dumnezeu și care sunt pașii necesari pentru ca Hristos să ne devină un bun prieten.

Totodată, prin programul unei zile îi antrenează pe copii în activităţi menite să-i dezvolte pe plan fizic, intelectual şi spiritual.

A consemnat Natalia Lozan

 


Articole postate de același autor
201

Vă invităm într-o călătorie de suflet în inima Sorocii

Miercuri, 25 iulie, zi în care este prăznuită icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Cu trei mâini” (Trihirușa) ”, în preajma monumentului Sfântului Ștefan cel Mare din Piața Libertății a municipiului Soroca va fi slujită Sfânta Liturghie praznicală de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir împreună cu un sobor de arhierei, stareți de mănăstiri, protopopi și […]