Și-a început activitatea tabăra pentru copii la mănăstirea Curchi

292

Astăzi, 4 noiembrie 2016, a fost inaugurată tabăra pentru copii organizată cu binecuvântarea nou-hirotonitului PS Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, în parteneriat cu Sectorul Sinodal Activitate Pastorală pentru Tineret.  

În dimineața zilei, copiii au fost întâmpinați de pr. Octavian Moșin și de câţiva voluntari din Asociația Studenților Creștini Ortodocși în biserica USM, care i-au însoţit pe micii creştini la mănăstirea Curchi.

Tabăra își desfășoară activitatea în perioada vacanței de toamnă, între 4-6 noiembrie şi au fost selectaţi copii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani din mai multe zone: patru din s. Pelnia, r. Drochia, doi din or. Criuleni, doi copii din s. Căpriana, r. Străşeni şi opt copii din municipiul Chişinău.

Tema propusă pentru această tabără este "Dumnezeu, prietenul meu". Astfel, în tinda și tihna mănăstirii, care-i găzduieşte, copiii au posibilitatea să cunoască mai multe despre Dumnezeu și care sunt pașii necesari pentru ca Hristos să ne devină un bun prieten.

Totodată, prin programul unei zile îi antrenează pe copii în activităţi menite să-i dezvolte pe plan fizic, intelectual şi spiritual.

A consemnat Natalia Lozan

 


Articole postate de același autor
370

IPS Iosif despre societatea secularizată: Foarte greu poţi să mai spui astăzi că eşti creştin

În omilia rostită cu prilejul Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a abordat mai multe subiecte actuale, precum secularizarea şi greutăţile prin care trec creştinii în prezent. „Foarte greu poţi să mai spui astăzi că eşti creştin”, a spus Înaltpreasfinţia Sa. Însă, îndemnul ierarhului pentru cei prezenţi a fost să nu facă compromisuri şi să îşi […]