Maratonul colindelor a debutat la Reședința mitropolitană din Chișinău

434

Astăzi, 3 ianuarie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, la Reşedinţa mitropolitană din capitală a demarat pentru al doilea an consecutiv „Maratonul” colindelor de Nașterea Domnului, cu genericul „Pace pe pământ, Pace sus în cer!”.

În acest sens, mai multe formaţii corale din ţară au vestit la început de an civil Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova vestea cea bună a Naşterii lui Hristos exprimată prin gingășia, frumusețea și duioșia colindelor strămoșești.

Printre aceștia au fost Grupul coral bărbărtesc „Gnosis”, condus de către teologul Serghei Crudu, care cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii și în acest an vor fi mesagerii principali în cadrul maratonului colindelor, activitatea rodnică și misionară a cărora a fost apreciată de către Părintele Mitropolit.

De asemenea, au împărtăşit bucuria sărbătorii cu ÎPS Sa și corul de tineri „Buna Vestire” din s. Sălcuţa, Căuşeni, condus de Părintele Profesor Nicolae Jelihovschi.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi grupurilor de tineri și le-a dăruit în semn de recunoştinţă şi preţuire, daruri și îndemnuri duhovnicești, urându-le tuturor sărbători cu pace, lumină în suflete și în familii și multe bucurii sfinte alături de cei dragi.

De asemenea, Întâistătătorul i-a îndemnat pe tineri să fie și în acest an solitori ai unei lumi mai bune, a împărtășirii bucuriei venirii lui Hristos în lume și a împreunării noastre cu Dumnezeu.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă, se vor desfăşura un şir de activități: concerte de colinde, vor fi colindate instituțiile penitenciare, medicale, de învățământ și alte instituții sociale și de stat de către mai multe grupuri corale din țară.

Prin mesajul colindului, campania organizată de către instituția mitropolitană are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Această prezentare necesită JavaScript.


Articole Asemănătoare
707

Tradiţii frumoase păstrate în satele Moldovei

Obiceiurile şi tradiţiile de sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului sunt o frumoasă cale de slăvire a Domnului Nostru Iisus Hristos, de mulţumire şi bucurie către Acela, care a venit în lume ca să ne mântuiască. În bisericile din sat şi pe la casele gospodarilor sunt aşteptaţi colindători să vestească Naşterea Fiului lui Dumnezeu, să aducă […]

Articole postate de același autor
4373

Eşti din cale-afară de sensibil şi nu accepţi să fii jignit

Mi-a spus odată Părintele: – Singurul tău rău e că eşti din cale-afară de sensibil şi nu accepţi să fii jignit. Că eşti sensibil nu e vina ta, fiindcă îl moşteneşti pe tatăl tău, părintele Ioan. Dar nu e deloc bine să fii prea sensibil. Fiindcă alţii pot profita de această sensibilitate, şi încă în­tr-un […]